Teknoloji

Xiaomi ayakkabı üreticisi Li-Ning ile birlikte akıllı koşu ayakkabıları geliştiriyor

Xiaomi elektrikli otomobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi-Logo-050115

Mobil endüstrisinin önemli oyuncularından biri olmayı hedefleyen Çinli Xiaomi, giyilebilir ürün pazarına bir süre önce giriş yapmıştı. Şirket şimdi de bu pazardaki girişimlerini daha farklı bir noktaya taşımaya hazırlanıyor. Akıllı koşu ayakkabıları üstünde çalışan Xiaomi, bu konuda Çin’in önde gelen ayakkabı üreticilerinden Li-Ning ile işbirliği yapıyor. Aralarında NBA takımlarından Miami Heat’in yıldızı Dwayne Wade’in de bulunduğu bazı isimler de bu projeyi destekliyor.

Xiaomi’nin geliştirdiği ayakkabılarda aktiviteyi takip eden yongalar bulunacak. Toplanan veriler bir mobil uygulamaya aktarılacak ve kullanıcılar idmanlarının analizini bu uygulama aracılığıyla yapabilecek. Ayakkabının ne zaman ve nasıl bir fiyatla satışa sunulacağı henüz bilinmese de, Li-Ning’den yapılan açıklamada ayakkabının “makul” bir fiyat etiketine sahip olacağının güvencesi verildi.

ABD pazarına girişini akıllı telefonlar yerine giyilebilir aksesuarlarla yapmaya karar veren Xiaomi’nin akıllı koşu ayakkabılarını Büyük Okyanus’un diğer kıyısına götürüp götürmeyeceği şu an için bilinmiyor. Ancak Li-Ning’in ürettiği ayakkabılar halihazırda Way of Wade markasıyla ABD’de satılıyor. Xiaomi ve Li-Ning işbirliği giyilebilir ürün pazarında yeni bir dönemin kapısını açma potansiyeli taşıyor.

İLGİLİ HABERLER