Teknoloji

Xiaomi ABD pazarına girecek, ancak telefon satmayacak

Xiaomi elektrikli otomobil

Xiaomi-Logo-050115

Çin akıllı telefon pazarının önemli oyuncularından Xiaomi, ABD’nin San Francisco şehrinde düzenlediği bir basın toplantısıyla hem bugüne kadarki hikayesini hem de gelecek planlarını paylaştı. Aynı toplantıda Xiaomi’nin ABD pazarına gireceği de açıklandı. Ancak şirket Yeni Dünya’daki yolculuğuna telefon satarak başlamayacak.

ABD’de ilk olarak çevrim içi mağazaları Mi.com’u faaliyete sokacaklarını söyleyen Xiaomi Küresel Başkan Yardımcısı Hugo Barra, bu mağazada çeşitli aksesuarlar ve akıllı ev ürünleri satacaklarını belirtti. Mi.com ABD dışında başka ülkelerde de faaliyet gösterecek. Xiaomi’nin akıllı bilekliği Mi Band, yedek pil çözümü Power Bank ve kulaklıklar da bu mağazada satılacak.

Barra donanım sertifikasyonu, yazılım testi, altyapı ve lojistik zorluklar nedeniyle şu an için ABD pazarında akıllı telefon ve tablet satışı gerçekleştirmeyeceklerini dile getirdi. Mi.com ve bu mağazada satılacak ürünlerle Xiaomi’nin ABD’deki marka bilinirliğini artırmayı hedeflediklerini söyleyen Barra, böylelikle büyük adımlar için zemin hazırlayacaklarını belirtti. Barra kısa vadede ABD’de telefon satışının yol haritalarında olmadığını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER