Teknoloji

Xiaomi 80W kablosuz şarj teknolojisi üstünde çalışıyor

xiaomi 80w kablosuz şarj
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Xiaomi, 80W kablosuz şarj teknolojisi üzerinde çalıştığını duyurarak şarj savaşlarında eli biraz daha yükseltti. Şirketin verdiği bilgiye göre, bu teknolojiyle 4000 mAh kapasiteli bir pil, 8 dakika içinde yüzde 50 doluluk oranına ulaşacak. Tam şarj ise 19 dakikada gerçekleşecek. Xiaomi, yeni şarj teknolojisini Mi 10 Pro’nun modifiye edilmiş bir versiyonuyla sergiledi.

Xiaomi hâlihazırda piyasadaki akıllı telefonlar içinde en hızlı kablosuz şarj desteğini sunan seçeneğe sahip. Mi 10 Ultra, 50W şarj desteğiyle geliyor. Telefonun 4500 mAh kapasiteli pili, 40 dakika içinde kablosuz biçimde şarj edilebiliyor.

Oppo da kısa süre önce 4000 mAh pili 30 dakikada doldurabilen 65W kablosuz şarj teknolojisini duyurmuştu. Ancak bu teknolojiyi taşıyan bir telefon henüz piyasaya çıkmış değil.

Kablosuz hızlı şarj teknolojileri konusunda rekabetin Çinli üreticiler arasında geçtiği söylenebilir. Huawei ve Xiaomi bir süredir birbirlerini geride bırakmaya çalışıyor. Apple’ın iPhone 12 serisiyle sunduğu yeni MagSafe kablosuz şarj cihazları ise 15W şarj desteği sunuyor.

Xiaomi 80W kablosuz şarj desteğine sahip ilk telefonunun çıkış zamanı konusunda bilgi vermedi. Ancak bu tarihin çok da uzak olmayacağı düşünülüyor. Şirket son birkaç yıldır düzenli şekilde daha yüksek kablosuz şarj hızına sahip telefonlar çıkarıyor. Mi 10 Ultra’nın çıkışının üzerinden henüz iki ay geçtiğini belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER