Teknoloji

Xiaomi 200W şarj teknolojisiyle ilgili önemli detay

xiaomi 200w hızlı şarj

Xiaomi bir süre önce 200W hızlı şarj teknolojisinin duyurusunu yapmıştı. Şirket, bir soru-cevap etkinliğinde bu çok hızlı teknolojinin telefon pil güvenliğini tehlikeye atıp atmadığı konusundaki sorulara yanıt verdi.

Xiaomi’nin paylaştığı slaytlar, 200W şarj sırasında ısı tahliyesinin nasıl gerçekleştiğini gösteriyor. Buna ek olarak, hızlı şarjın telefonu nasıl etkileyebileceği konusunda da bilgi veriyor. Xiaomi’nin öngörülerine göre, 200W teknolojisiyle doldurulan pillerin kapasitesinde 800 şarj işleminden sonra yüzde 20’lik bir düşüş yaşanıyor. Bu da telefonun her gün şarj edildiği bir senaryoda iki yıldan biraz daha uzun bir süreye denk geliyor.

Xiaomi’nin paylaştığı bilgiler doğrultusunda örnek vermek gerekirse, 5000 mAh olan pil kapasitesi 800 şarjın ardından 4000 mAh seviyesine geriliyor. Şirket, Çinli kurumların 400 şarjın ardından en az yüzde 60 talep ettiğini ve yeni teknolojinin bunu karşıladığını gösteriyor.

xiaomi 200wXiaomi 200W şarj teknolojisi, pilin ömrünü azaltma konusunda standart şarjdan farklı değil. Telefon ne kadar yavaş şarj edilirse edilsin 800 şarjın ardından pil ömrü azalıyor. Telefon şarj sırasında ısınıyor ve sıcaklık da pilin bir numaralı düşmanı olduğu için 10 dakikalık 200W veya 5 saatlik 5W şarj arasında bir fark olmuyor. Kısacası hızlı şarjın bu konuda ekstra bir etkisi söz konusu değil.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER