Teknoloji

Xiaomi 192 MP kameralı telefon üstünde çalışıyor

xiaomi 200w 192 mp
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un üzerinde çalıştığı 200 MP çözünürlüklü mobil kamera sensörünün ilk kullanıcılarından birinin Xiaomi olması bekleniyor. Konuyla ilgili detaylar şimdiye kadar pek bilinmese de; ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından yapılan bir paylaşım, daha somut fikirler edinmeyi sağlıyor. Bu paylaşıma göre, Xiaomi kullanıcıların karşısına 192 MP çözünürlüklü kameraya sahip bir telefon çıkaracak.

Bu sensör, 16’lı piksel birleştirme teknolojisiyle çalışacak ve çok net 12 megapiksel çözünürlüklü fotoğraflar elde etmeyi sağlayacak. Kesme yerine birleştirme yapacak olan bu sensör, yerel 4x zum desteğiyle gelecek. Kullanıcılar 1x ila 4x arası zum seçeneklerden birini tercih edebilecek.

Bu telefonun kalbinde Snapdragon 888’in şimdilik Snapdragon 895 olarak anılan takipçisinin bulunması bekleniyor. 4 nm çip tasarımına sahip olan bu yonga set, yeni nesil Kryo 780 CPU işlemci çekirdekleri de barındıracak. Adreno 730 GPU, Spectra 680 ISP ve X65 5G modem de bu yonga setin parçaları arasında yer alıyor.

Digital Chat Station’ın paylaşımında telefonun ekranının kenarlara doğru kavis yapacağı ve ekranın üzerinde kameranın yerleştirildiği bir deliğin olacağı da belirtiliyor. Ön kameranın doğrudan ekranın içine yerleştirilmesi için biraz daha beklemek gerekiyor gibi görünüyor.

Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Xiaomi 192 MP kameralı telefonunu aralık ayının sonlarında gözler önüne çıkaracak. Telefonun piyasaya sürülmesi içinse ocak ayı işaret ediliyor.

İLGİLİ HABERLER