Teknoloji

Xiaomi 15 ve OnePlus 13’te ekran içi parmak izi sensörü teknolojisi yenilenebilir

Xiaomi 14 xiaomi 15

Xiaomi’nin amiral gemisi akıllı telefonlarında uzun yıllardan beri ekran için parmak izi sensörleri bulunuyor. Ancak şirket şimdiye kadar sadece optik sensörleri ekran içine yerleştirebilmişti. Bu durum OnePlus için de geçerli. Ancak söz konusu durum Xiaomi 15 serisi ve OnePlus 13 ile birlikte değişebilir.

Weibo’da yapılan paylaşımlara göre, Xiaomi hâlihazırda yeni amiral gemileri için ultrasonik ekran içi parmak izi tarayıcıları test ediyor. Xiaomi 15’lerin geliştirme sürecinin daha önce başladığını belirtmekte fayda var.

Xiaomi 15’in tıpkı selefi gibi düz bir ekrana sahip olması bekleniyor. 15 Ultra ise selefi 14 Ultra gibi kavisli camla korunan bir ekranla kullanıcıların karşısına çıkacak.

Xiaomi 15 ve OnePlus 13 yılın sonlarında tanıtılacak

Söz konusu değişimde Xiaomi, yukarıda da belirttiğimiz gibi yalnız değil. OnePlus 13’ün de ultrasonik bir parmak izi tarayıcısıyla geleceği söyleniyor. Samsung ve Vivo’nun üst segment cihazlarında da bu sensör kullanılıyor. Ultrasonik sensörler daha hızlı ve doğru şekilde çalışıyor.

Xiaomi 15’in ve OnePlus 13’ün yılın sonlarında duyurulması ve 2025’in ilk günlerinde de dünyaya açılması bekleniyor. Önümüzdeki uzun süre içinde şirketlerin bu cihazlarla ilgili planlarının değişebileceğini unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER