Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra’nın küresel renk seçenekleri resmi duyurudan önce açıklandı

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra 22 Şubat’ta Çin’de gözler önüne çıktıktan sonra 25 Şubat’ta da dünyaya açılacak. Tanıtım için geri sayım devam ederken, Xiaomi’nin CEO’su Lei Jun, akıllı telefonun küresel pazarda hangi renk seçenekleriyle boy göstereceğini X hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Lei Jun tarafından yapılan paylaşımda 14 Ultra’nın dünyaya siyah ve beyaz renk seçenekleriyle açılacağı görülüyor. Şu an için telefonun küresel renk seçeneklerinin bunlarla sınırlı olacağı anlaşılıyor. 14 Ultra’nın Çin’de özel titanyum renk seçeneğiyle satılmasıda beklentiler arasında yer alıyor.

Xiaomi bir süre önce yeni akıllı telefonun önemli kamera özelliklerini de bir paylaşımla ilan etmişti. 22 Şubat’ta gerçekleştirilecek tanıtımdan önce Xiaomi’den akıllı telefonla ilgili yeni detayların da duyurulması bekleniyor. Bu noktada 14 Ultra’nın bazı önemli özelliklerinin kısa süre önce kapsamlı şekilde sızdırıldığını belirtmekte de fayda var.

Xiaomi 14 Ultra hangi özelliklerle kullanıcıların karşısına çıkacak?

Söz konusu sızıntıya göre, 14 Ultra, 6.74 inç büyüklüğünde 3200 x 1440 piksel çözünürlüklü 120 Hz AMOLED ekranla gelecek. HDR 10+ destekli ekranın maksimum parlaklık seviyesinin de 3000 nit olduğu belirtiliyor.

xiaomi 14 ultra

Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemcinin bulunacağı şimdiden bilinenler arasında yer alıyor. Bu işlemciye 16 GB’a kadar LPDDR5X RAM eşlik edecek. Maksimum depolama alanı ise 1 TB UFS 4.0 olacak. 14 Ultra’ya ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 50W kablosuz ve 90W kablolu şarj desteğine sahip 5300 mAh kapasiteli pil verecek.

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra 50 megapiksel çözünürlüklü dört kamerayla gelecek. Akıllı telefonda iki telefoto kameranın mevcut olacağı şimdiden bilinenler arasında yer alıyor. Ana kamerada ise 1 inçlik bir sensör bulunuyor.

İLGİLİ HABERLER