Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra’nın kamera sistemi için bir sızıntı daha

xiaomi 14 ultra

Xiaomi 14 Ultra yakında tanıtılması beklenen akıllı telefonlar arasında yer alıyor. Bekleyiş sürerken akıllı telefonla ilgili sızıntılara da yenileri ekleniyor. Bunların sonuncusu, kamera sistemi hakkında önemli bir detayı gözler önüne seriyor.

En son sızıntıda telefonun kamera modülünün kapak camı görülüyor. Bu da Xiaomi’nin sadece lensleri yenileyeceğini, genel tasarımın ise Xiaomi 13 Ultra ile aynı olacağını gösteriyor.

Söz konusu görsele göre, ana kameranın diyafram genişliği f/1.6 olacak. Periskop telefoto kamera ise f/2.5 diyafram genişlikli bir lens ile gelecek. Xiaomi, kamera sistemi için yine Leica ile iş birliği yapıyor.

Xiaomi amiral gemisi telefonlarının tasarımını her nesilde değiştiriyor. Şirket Ultra modellerinin tasarımını da her yıl yeniliyor. Dolayısıyla bu sızıntıya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Xiaomi’nin mevcut tasarımından memnun olmasının da ihtimaller dahilinde olabileceğini unutmamak gerekiyor.

Eğer bu sızıntılar doğruysa, akıllı telefonda ana kamera görevini Sony LYT-900 sensörün üstlenmesi muhtemel görünüyor.

Xiaomi 14 Ultra Çin dışında satılacak mı?

Xiaomi 14 Ultra hakkındaki en büyük bilinmeyen ise telefonun Çin dışında satılıp satılmayacağı. Zira Xiaomi daha önce 11 Ultra ve 12S Ultra gibi telefonları sadece ana vatanında satmıştı. Benzer bir yaklaşımın 14 Ultra için de uygulanması sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER