Teknoloji

En yeni Xiaomi 14 Ultra sızıntısı kamera ve pil özelliklerine bir kez daha ışık tutuyor

xiaomi 14 ultra

Xiaomi’nin müstakbel amiral gemisi telefonu Xiaomi 14 Ultra ile ilgili sızıntılar devam ediyor. Bunların en yenisi, telefonun kamera, pil ve şarj özelliklerine ışık tutuyor. Paylaşımın ünlü duyumcu Digital Chat Station tarafından yapılması, iddia edilen özelliklerin gerçek olması ihtimalini artırıyor.

Söz konusu paylaşıma göre, akıllı telefonda ana kamera görevini Sony LYT900 sensör üstlenecek. Bu sensörün diyafram genişliği f/1.63. Bu da 14 Ultra’nın ana kamerasının selefindekine kıyasla daha fazla ışık alabileceği anlamına geliyor. Digital Chat Station, daha önce başka paylaşımlarında da bu sensörün varlığından bahsetmişti. 14 Ultra’nın arkasında odak mesafeleri farklı olan dört tane 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün bulunması bekleniyor.

Digital Chat Station telefonun pil ve şarj özellikleriyle ilgili bilgiler de verdi. Tecrübeli duyumcu, daha önce “Venti” kod adlı bir Xiaomi telefonunun 5180 mAh kapasiteli pile sahip olacağını ve bu pilin 90W kablolu, 50W kablosuz şarj özelliğine sahip olacağını belirtmişti. 14 Ultra hakkındaki ilk söylentilerde bunun aksine 5500 mAh bir pilden bahsedilse de, yeni sızıntıda pil kapasitesi yeniden 5180 mAh olarak gösteriliyor.

Xiaomi 14 Ultra ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi 14 Ultra’nın 2024’te resmiyet kazanacağı biliniyor. Tanıtım için nisan ayı öne çıkan ihtimal olsa da, henüz bu konuda net bir bilgi bulunmuyor. Bir diğer Çinli üretici Vivo’nun da X100 Ultra modelini aynı dönemde duyurması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER