Teknoloji

Xiaomi 14 Ultra sızıntıları güçlü ana kameranın sinyallerini veriyor

xiaomi 13 ultra xiaomi 14 ultra

Xiaomi’nin Ultra telefonları, amiral gemisi Android telefonlar kategorisinde başa oynasa da; sınırlı satış politikası nedeniyle biraz gölgede kalıyor. Örneğin, hem Xiaomi 13 Ultra hem de 12 Ultra Çin dışında az sayıda yerde satışa çıkmıştı. Kısa süre önce tanıtılan Xiaomi 14 ve 14 Pro da henüz dünyaya açılmış değil. Küresel lansman için bekleyiş sürerken, Xiaomi 14 Ultra hakkındaki söylentiler de etrafta dolaşıyor.

Ünlü duyumcu Digital Chat Station, ismini vermediği bir amiral gemisi telefonun kamera özellikleri hakkında bilgi verdi. İsim paylaşılmasa da, söz konusu cihazın 14 Ultra olduğu tahmin ediliyor. Eğer bu iddia doğruysa; akıllı telefon, Xiaomi 13 Ultra’ya benzer bir şekilde 50 megapiksel dörtlü kamera sistemiyle gelecek.

Burada asıl değişiklik ise ana kameranın daha yüksek değişken diyafram genişliğine sahip olması olacak gibi görünüyor. Bu değişikliğin f/1.6 ila f/4.0 arasında olacağı belirtiliyor. Xiaomi 13 Ultra’da bu aralık f/1.9 ila f/4.0 seviyesindeydi. Xiaomi 14 Pro’da ise diyafram genişliği f/1.42 ila f/4.0 arasında. Digital Chat Station’ın bir diğer paylaşımında ise kameranın yerel odak mesafelerinin 0.5x, 1x, 3.2x ve 5x olduğu belirtiliyor.

Xiaomi 14 Ultra cam arka panelle gelecek

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonun cam bir arka panele sahip olması bekleniyor. Bu farklı arka panel seçeneklerinin sunulması ihtimalini ortadan kaldırmıyor. Ancak bunun düşük ihtimal olduğunu belirtmek gerekiyor. Xiaomi 13 Ultra’da altı farklı renk seçeneğinin tamamında plastik deri arka panel tercih edilmişti.

Xiaomi 14 Ultra hakkındaki detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak akıllı telefonun Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve HyperOS kullanıcı arayüzüyle gelmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER