Teknoloji

Xiaomi 14 serisinin tanıtım tarihi için yeni iddia

xiaomi 14 pro

Qualcomm en yeni amiral gemisi çip setinin resmi duyurusunu çok yakında yapacak. Snapdragon 8 Gen 3 adını taşıyacak işlemci, seleflerine kıyasla daha erken bir tarihte tanıtılacak. Qualcomm’un 24-26 Ekim tarihleri arasında gerçekleştireceği Snapdragon Summit etkinliğinde Snapdragon 8 Gen 3’ü de tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Çin kaynaklı bir habere göre, bu duyurunun hemen ardından Xiaomi 14 serisi de gözler önüne çıkacak.

Xiaomi’nin Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip ilk telefonlarını 27 Ekim’de yani Snapdragon Summit’in tamamlanmasından bir gün sonra tanıtacağı iddia ediliyor. Eğer şirket bunu başarırsa, Qualcomm’un en yeni işlemcilerine sahip ilk telefonları duyurmuş olacak. Xiaomi’nin yeni telefonlarının geçtiğimiz yılın aralık ayında tanıtılan Xiaomi 13 ve 13 Pro’nun takipçisi olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Xiaomi’nin yeni amiral gemisi telefonlarının yeni bir tasarımla kullanıcıların karşısına çıkması bekleniyor. Üç farklı odak mesafesi seçeneği olan Leica tarafından ayarlanmış kameralar, Android 14 ve MIUI 15 de telefonların özellikleri arasında sayılıyor.

Xiaomi 14 Pro titanyum çerçeve ve uydu bağlantısı desteğiyle gelecek

Xiaomi 14 Pro modelinde titanyum çerçeve ve uydu bağlantısı desteğinin bulunacağı biliniyor. Serinin her iki üyesi de Çin’de piyasaya çıkış için gerekli sertifikaları almış durumda. Telefonların geniş ölçekli üretiminin başlamış olması muhtemel görünüyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER