Teknoloji

Xiaomi 14 serisi Snapdragon 8 Gen 3 işlemci ve 1 TB depolama alanı seçeneğiyle gelecek

xiaomi 14

Xiaomi 14 serisi için yeni ayrıntılar gelmeye devam ediyor. Serinin tasarım bakımından fazla değişiklik getirmesi beklenmese de, teknik anlamda ve özellikler açısında çok sayıda değişiklik öngörülüyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’a göre, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 işlemci bulunacak.

Xiaomi 13 serisinde depolama alanı için maksimum seçenek 512 GB idi. Yeni seride bu alan ikiye katlanacak ve kullanıcılar 1 TB depolama alanına sahip versiyonu da tercih edebilecek. Serinin standart modelinin 4860 mAh pille gelmesi ve bu pilin 90W kablolu ve 50W kablosuz şarj desteğine sahip olması bekliyor.

Serinin tasarımı konusunda fikir edinmeye yardımcı olan çizimler kısa süre önce sızmıştı. Bu çizim telefonun arkasında dört kamera sensörünün bulunabileceğini göstermişti. Digital Chat Station’a göre; seride ana kamera çözünürlüğü değişmeyecek, ancak sensör büyüyecek. Ana kameraya orta ölçekli telefoto kamera eşlik edecek. Ultra geniş açılı kamerayla birlikte modülü tamamlayacak dördüncü sensörün ne olacağı ise belirsizliğini koruyor.

Xiaomi 14 serisi ne zaman tanıtılacak?

Xiaomi 14 serisinin yılın son çeyreğinde tanıtılmasına ve Qualcomm Snapdragon Series 8 Gen 3 işlemci taşıyan ilk cihazlar arasında olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Standart versiyon ve Pro versiyonun yanına daha sonraki günlerde Ultra seçeneğinin de eklenebileceği belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER