Teknoloji

Xiaomi 12S’in işlemcisi ve RAM kapasitesi test sonucuyla doğrulanıyor

xiaomi 12s

Xiaomi’nin Leica ile iş birliğinin ilk meyvesi temmuz ayında kullanıcılarla buluşacak. İlk başta bu telefonun Xiaomi 12 Ultra adını taşıması beklense de, son haberler Xiaomi 12S isminin de gündemde olduğunu gösteriyor.

12S’e ait olduğu söylenen bazı fotoğraflar daha önce internete sızmış, buna ek olarak telefon Çin’in sertifika kurulu 3C’nin kayıtlarında görülmüştü. Akıllı telefon şimdi de Geekbench’in veri tabanında boy gösterdi.

Telefon Geekbench’in veri tabanına da, tıpkı 3C’ye olduğu gibi, 2206123SC model numarasıyla girdi. Benchmark testinin sonuçları, Qualcomm Snapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyi ve 12 GB RAM’i gösteriyor. Yazılım tarafında ise Android 12’yi MIUI 13 kullanıcı arayüzü tamamlıyor.

xiaomi 12sSnapdragon 8 Plus Gen 1 işlemciyi ve 12 GB RAM taşıyan telefon testten tek çekirdek performansıyla 1328 ve çoklu çekirdek performansıyla da 4234 puan alıyor. 3C sertifikası ise telefonun 67W hızlı şarj desteğine sahip olduğunu göstermişti.

Söylentilere göre, Xiaomi 12S 120 Hz OLED ekran ve Leica ile birlikte geliştirilen 50 megapiksel ana kamerayla gelecek. Xiaomi’nin bu telefonun Pro versiyonunu duyurması ve bu versiyon için Snapdragon 8 Plus Gen 1’in yanında Dimensity 9000 işlemci seçeneği sunması da beklentiler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER