Teknoloji

Xiaomi 12 Ultra Leica markalı kamerayla gelecek

xiaomi mi 11 ultra 12

Huawei ve Leica’nın akıllı telefon kameraları için uzun süredir devam eden iş birliğinin sona erdiğine dair söylentiler daha önce gündeme gelmişti. Leica’nın mobil cihaz pazarında yeni bir iş ortağı aradığı da öne sürülmüş, potansiyel adaylar arasında da Honor ve Xiaomi’nin ismi öne çıkmıştı. Xiaomi 12 Ultra hakkındaki söylentiler, bu iddiayı doğrular nitelikte.

Ünlü duyumcu Digital Chat Staiton’ın paylaşımına göre, Xiaomi ve Leica iş birliği anlaşmasını çoktan imzalamış durumda. Xiaomi 12 Ultra’nın da bu iş birliğinin lanse edildiği ilk cihaz olması bekleniyor.

Bu iş birliği çerçevesinde akıllı telefonun kamera lensleri Leica markasını taşıyacak. Xiaomi 12 Ultra’nın Xiaomi 12 serisinin diğer üyelerinden biraz daha ileri bir tarihte, ancak 2022’nin ilk çeyreği bitmeden piyasaya çıkması öngörülüyor.

Xiaomi 12 Ultra kamera sisteminin Leica’nın nasıl katkılar yapacağı şu an için bilinmiyor. Ancak akla gelen ilk ihtimaller bazı renk filtreleri ve genel işleme süreci için ekstra girdi kullanımı oluyor. Önümüzdeki dönemde bu iş birliğine dair yeni detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER