Teknoloji

Xiaomi 12 serisi yola iki modelle çıkacak

xiaomi 12

Xiaomi 12 serisinin 28 Aralık’ta resmiyet kazanacağı kısa süre önce açıklanmıştı. Şirketten gelen yeni bir paylaşım, etkinlik hakkında önemli bir detayı gösteriyor. Söz konusu paylaşıma göre, Xiaomi etkinlikte seriden iki telefonu gözler önüne çıkaracak.

Şirket tarafından paylaşılan görselde, sağ ve sol kenarlara doğru kavislenen ekranlar görülüyor. Bu görsel, daha önceki sızıntılarda görülen dört tarafa kavisli ekrandan farklı bir durumu işaret ediyor. Bu cihazların Xiaomi 12’nin standart ve Pro versiyonları olduğu düşünülüyor.

Her iki akıllı telefonun da kalbinde Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 işlemci bulunacak. Xiaomi’den Weibo’da yapılan başka bir paylaşımda bu işlemcinin getirdiği performans artışına dair bazı grafikler mevcut. Qualcomm’un yeni işlemcsinin Xiaomi’de yarattığı heyecan, bu paylaşımlarla biraz daha anlaşılıyor.

xiaomi 12Xiaomi 12, resmiyet kazanmadan önce Geekbench’in benchmark testinden de geçti. Telefonun elde ettiği sonucun Snapdragon 888 Plus işlemcili cihazlara kıyasla yüzde 8 ila 10 daha yüksek olduğu görülüyor. Telefon tek çekirdek testinden 1224, çoklu çekirdek testinden ise 3823 puan aldı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER