Teknoloji

Xbox Windows 10 uygulaması 1080p oyun yayınını destekleyecek şekilde güncellendi

Microsoft, Xbox One için hazırlanan Windows 10 ön izlemesini önümüzdeki aydan itibaren test amaçlı olarak dağıtmaya başlayacak. Ancak şirket konsolu bekleyen kapsamlı değişimden önce Xbox uygulamasında küçük bir güncellemeye gitti. Xbox uygulamasında gerçekleştirilen güncellemeyle birlikte Windows 10 işletim sistemli PC sahipleri, Xbox One oyunlarının yayınlarını 1080p çözünürlüğünde izleyebilecek.

Söz konusu özellik, geçtiğimiz hafta gizli bir ayarın açığa çıkarılmasının ardından kullanılmaya başlamıştı. Microsoft şimdi dileyen herkesin 1080p oyun yayınlarını izlemesinin önünü açıyor. Ancak şirket yeni yayın kapasitesinin yeterli bant genişliğine sahip kullanıcılar için uygun olduğu vurgusunu yapmaktan geri kalmıyor.

1080p oyun yayınını deneyenler görüntü kalitesinden oldukça memnun olsalar da, takılmaların 720p çözünürlüğündeki yayınlara göre daha sık görülebileceği ihtimaline dikkat çektiler. Oyun yayını kalitesindeki artışa ek olarak, Xbox Windows 10 uygulaması aracılığıyla oyun ve parti bildirimlerini kontrol etmek de mümkün hâle geldi.

Koleksiyona oyun ekleyebilmek ve başarıları arkadaşlarla karşılaştırabilmek Xbox Windows 10 uygulamasının diğer yenilikleri arasında bulunuyor. Yenilenen Xbox Windows 10 uygulamasının dağıtımı başlamış durumda.

İLGİLİ HABERLER