Teknoloji

Windows 10’un gizli Xbox ayarı oyun yayınını daha iyi yapacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

xbox-one-windows-10-oyun-yayini-140815

Xbox One’dan Windows 10’a oyun yayını yapılabilmesi, Microsoft’un yeni işletim sisteminin en iyi özellikleri arasında sayılıyor. Özelliği yerel bir ağın bant genişliğine uygun hâle getirmek adına çok sayıda ayar bulunsa da, Xbox One’dan Windows 10’a yayının tüm potansiyelini açığa çıkaracak özellik derinlerde bir yerlerde gizleniyor.

“Çok yüksek kalite” ayarı olarak tanımlanabilecek bu özellik, bazı Reddit kullanıcıları tarafından keşfedilirken, oyun yayını kalitesinin önemli ölçüde arttığına dikkat çekiliyor.

“Çok yüksek kalite” ayarını açık hâle getirenler, Xbox One’dan Windows 10’a yapılan oyun yayınlarında bulanıklığın azaldığını ve keskinliğin arttığını belirtiyor. Çok yüksek kalitenin yayın özelliği için gerekli bant genişliğini yükselteceğini de ayrıca hatırlatmakta fayda var.

Gizli ayarı açmak isteyen kullanıcıların Windows 10 işletim sistemli bilgisayarlarında C:\Users\%USERNAME%\AppData\Local\Packages\Microsoft.XboxApp_######\LocalState (##### uygulama tarafından verilen gelişigüzel numarayı temsil ediyor) konumuna gitmeleri ve userconsoledata dosyasını Notepad ile açmaları gerekiyor. IsInternalPreview değeri gerçeğe çevrildiği takdirde yüksek kaliteli oyun yayını özelliğinin kilidi açılıyor. Bu değişikliği dosya düzenleme konusunda bilgisine güvenenlerin yapmasında fayda olduğunu belirtmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER