EğlenceTeknoloji

Microsoft’tan Xbox One sahiplerini sevindirecek Summer Game Fest etkinliği

xbox summer game fest

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle E3 ve Gamescom gibi geleneksel etkinliklerin iptal edilmesi, oyun sektörünün önemli isimlerini alternatif etkinliklere yöneltti. Bu etkinliklerden birisi de mayıs ayında başlayan ve yaz boyunca devam edecek olan çevrimiçi etkinlik Summer Game Fest (Yaz Oyun Festivali). Microsoft da bu festivalin katılımcıları arasında yer alıyor. Şirket, Summer Game Fest kapsamında bir hafta boyunca 60’tan yeni Xbox One oyununun indirilebilir demolarını sunacak.

Microsoft’tan konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada, demoların daima oyunun tamamlanmış hâlini yansıtmayabileceği ifade edildi. Şirket, demoları sunulacak olan oyunların önemli kısmının final versiyonlarından çok uzak olduğunun da altını çizdi. Fuar demoları için bu alışılagelmiş bir durum olsa da, bu kadar geniş bir kitleye sunulan demolar genellikle nihai versiyona daha yakın oluyor.

Microsoft’un listesinde 60’tan fazla yeni oyun bulunsa da, listeye henüz son şekli verilmiş değil. Şirket adına açıklama yapan Glenn Gregory, süreç tamamlandığında 75 ila 100 oyunun demosunun Xbox sahiplerine sunulabileceğini belirtti. Onaylanan oyunlar arasında Cris Tales, Destroy All Humans!, Haven, Hellpoint, Skatebird, The Vale: Shadow of the Crown, Raji: An Ancient Epic ve Welcome to Elk gibi isimler bulunuyor.

Microsoft’un Summer Game Fest demo etkinliğine 21-27 Temmuz tarihleri arasında Xbox One üzerinden erişilebilecek. Şirket, bu ay Xbox Series X oyunları için de bir etkinlik düzenlemeyi planlıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER