EğlenceTeknoloji

Xbox Series X ve S için Dolby Vision desteği hazır

xbox series x

Xbox Series X ve S sahiplerinin uzun süredir beklediği oyunlar için Dolby Vision desteği sonunda kullanıcılarla buluşmaya hazır. Aralarında Halo Infinite’ın da bulunduğu 100’den fazla Dolby Vision HDR uyumlu oyun, yayınlanmış veya yakında kullanıcılarla buluşacak. Microsoft’tan yapılan açıklamada, binlerce oyunun da Dolby Vision sayesinde HDR10 veya Auto HDR görüntü kalitesine ulaşacağı da belirtildi.

Bu deneyimi hakkıyla yaşayabilmek için Dolby Vision uyumlu bir televizyona sahip olmak gerekiyor. Bu televizyonda otomatik düşük gecikme modu veya değişken yenileme hızı gibi oyun odaklı ayarların bulunması ve aktif hâle getirilmesi de gereksinimler arasında yer alıyor.

Microsoft’tan yapılan açıklamada; ekran özelliklerine bağlı olarak gölgelerin 40 kat daha parlak olacağı, siyahların 10 kat daha derin görüneceği, 12 bit’e kadar renk derinliği sağlanacağı belirtildi. Dolby Vision, ışın takibi gibi özelliklerle de uyumlu olarak çalışacak.

Dolby ve Xbox, geliştiricilerin Dolby Vision’dan maksimum faydayı sağlamaları için geliştiricilere yardım da ediyor. Buna ek olarak, TV üreticileriyle de 120 Hz Dolby Vision desteğini mümkün kılacak güncellemeler sunmak için ortak çalışmalar yürütülüyor.

Microsoft Dolby Vision desteğinin herkese açık testlerine mart ayında başlamıştı. Geçtiğimiz ilkbaharda Dolby Vision ve Atmos desteklerinin yeni nesil Xbox’lara özel kalacağına dair söylentiler de gündeme gelmiş, ancak sonrasında yalanlanmıştı. Yine de, Dolby Vision desteği şu an için sadece Xbox Series X ve S ile sınırlı durumda.

İLGİLİ HABERLER