Teknoloji

Xbox Series X’i basit şekilde “Xbox” olarak anabiliriz

xbox series x

Microsoft gelecek yılın sonlarında çıkacak oyun konsolunu Project Scarlett kod adıyla anmış ve Xbox Series X olarak duyurmuş olabilir. Ancak en sonunda Microsoft köklerine dönerek bu gelecek nesil konsolunu “Xbox” olarak anacak.

Daha çok kafa karıştıran bu durum açıklaması bir Microsoft temsilcisi tarafından yapıldı. Ancak bu açıklama sadece isimlendirmede yepyeni bir başlangıcı işaret etmiyor. Aynı zamanda yakın gelecekte Xbox oyun konsolunun daha fazla çeşidinin sahneye çıkacağını da haber veriyor.

Microsoft oyun konsollarını adlandırma konusunda hiçbir zaman tutarlı davranmadı. En azından en yakın rakibi Sony PlayStation’a bu açıdan rakip olamadı. Xbox 360, ilk Xbox konsolunu takip etti. Daha sonra çıkan ürün ise Xbox 720 yerine Xbox One oldu. Xbox One’ın; Xbox One S ve Xbox One X adı altına farklı çeşitleri çıktı, ancak bunu en sonunda Xbox Series X izleyecek. Ya da bunun yerine basit şekilde Xbox olarak adlandırılan bir konsol göreceğiz.

Bir Microsoft temsilcisinin Business Insider Fransa yayın organına verdiği demece göre, gelecek nesil konsol eskisi gibi “Xbox” adını taşıyabilir. “Series X”in görevi ise gelecek yıl çıkacak oyun konsolunu belirtmek için kullanılması. Bu durum birçok kişinin gelecek yıl çıkacak konsolu birinci nesil konsoldan ayırmak için Xbox (2020) ya da 2020 Xbox olarak nitelendirebileceğini de gösteriyor. Oyuncular veya konsol sahipleri ise basit şekilde “Xbox” tanımlaması kullanacaktır.

Değişiklik sadece basit bir pazarlama değişikliği değil, en azından ilk izlenim bu yönde gibi görünüyor. Temsilciye göre, adı basitleştirmek gelecekte aynı “Xbox” adını kullanacak daha fazla konsolu çıkarmayı sağlayacak. Series X ise sadece üst sınıf konfigürasyonları nitelendirmek için kullanılacak.

Bu demek oluyor ki, ince kasalı Xbox Series S veya bulut tabanlı Xbox Series C konsollarını görebiliriz. Belki de Xbox Series S xCloud Edition şeklinde bir konsol da çıkabilir. Tabii ki, ihtimallerden bahsediyoruz. Kesin olan bir şey var ki, gelecek yılın sonlarına doğru yeni Xbox konsolunu göreceğiz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER