Eğlence

Xbox mobil uygulaması için yeni sosyal paylaşım özelliği

xbox mobil

Microsoft, mobil platformlardaki Xbox uygulamaları için hazırladığı son güncellemeyle kullanıcılarına yeni bir sosyal paylaşım özelliği sunuyor. Xbox’ın iOS ve Android uygulamalarında oyuncular Instagram hikayelerine benzer bir formatta oyunlardan alınan ekran görüntülerini, klipleri veya başarıları paylaşabilecek. Oyuncular başkalarının hikayelerine reaksiyon veya mesajlarla karşılık verebilecek.

Hikayeleri uygulamanın ana ekranında bulmak mümkün olacak. Bir video, ekran görüntüsü ya da başarı paylaşmak için kanala gitmek, oyuncu etiketindeki artı ikonuna dokunmak ve ardından da galeriden paylaşılacak şeyi seçmek gerekiyor. Oyuncular hikayelerini yayınlamadan önce açıklama da ekleyebilecek.

Instagram ve Snapchat hikayeleri 24 saatin ardından kaybolsa da, Xbox’taki hikayeler 72 saat boyunca görüntülenebiliyor. Böylelikle kullanıcıların arkadaşlarının paylaşımlarını kaçırma ihtimali azalacak.

Xbox mobil uygulamasına yeni bir sosyal boyut kazandıran güncellemenin ilk durağı Avustralya olacak. Güncelleme daha sonra diğer ülkelerde dağıtıma çıkacak. Ancak güncelleme takvimi konusunda henüz net bir bilgi verilmiş değil. Microsoft yeni güncellemenin dağıtımı için sadece “yakında” ifadesini kullanmakla yetiniyor.

İLGİLİ HABERLER