Teknoloji

Xbox’ta yakında daha iyi uygulamalar ve web oyunları bulmak mümkün olacak

microsoft xbox games showcase 2023

Xbox için hazırlanan medya uygulamalarını kullananlar genellikle uygulamaların yavaşlığından şikayet ediyor. Web versiyonlarında bulunan güncel özellikleri bu uygulamalarda bulmak da pek mümkün olmuyor. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Microsoft, nihayet oyun konsolu için uygulama geliştirenlerin Edge’in Chromium destekli sürümünü kullanmalarına izin veriyor. Microsoft Edge’in Xbox sürümünde de WebView2 desteği artık mevcut. Bu da uygulama geliştiricilerinin en yeni web teknolojilerini uygulamalarına yerleştirmesine ve performansı artırmasına olanak tanıyor.

Microsoft tarafından verilen bilgiye göre, çok talep edilen bu özelliğin ön izlemesi uzun süredir geliştiriciler tarafından test ediliyor. WebView2’nin ilk kullanıcıları arasında yayın uygulaması STARZ da bulunuyor. Önümüzdeki aylarda bunun diğer medya uygulamalarında ve “hafif” oyunlarda da desteklenmesi bekleniyor.

Microsoft oyun konsolu sahipleri, uzun süredir Edge’in Chromium sürümünü kullansa da, geliştiriciler çalışmalarında Edge’in eski sürümüne mahkum kalmıştı. Yeni Microsoft Edge WebView2 kontrolü, Microsoft’un eski EdgeHTML tarayıcı motoru yerine Chromium tabanlı Edge işleme motorunu kullanıyor.

Xbox’ta daha çok HTML5 tabanlı oyun bulmak mümkün olacak

Bu WebView2 kontrolü HTML, CSS ve JavaScript gibi web teknolojilerinin Xbox uygulamalarına yerleştirilmesini destekliyor. Dolayısıyla gelecekte Microsoft’un oyun konsolunda da muhtemelen daha fazla HTML5 tabanlı oyunla karşılacağız. Microsoft’un WebView2 kontrolü sayesinde oyunların gömülü olduğu bir MakeCode uygulaması bile oluşturduğunu da eklemekte fayda var.

İLGİLİ HABERLER