Teknoloji

X, Twitter’ı unutturmayı planlıyor: Yeni kullanım şartları ve gizlilik politikası ne getiriyor?

x twitter

X, kullanıcıların Twitter’ı unutmalarını istiyor ve bu, yeni kullanım şartlarında da kendini gösteriyor. 29 Eylül’de yürürlüğe girecek yeni şartlarda, “retweet” terimi “repost” olarak değiştiriliyor. Bu, “tweet” kelimesinin sonunu getiren resmi bir adım olarak kabul ediliyor.

Yeni şartlar, “Twitter” kelimesinin neredeyse tamamen X lehine çıkarılmasını da içeriyor. Ancak komik bir şekilde, şartlarda yer alan birçok URL hâlâ “twitter” kelimesini içermek zorunda. Örneğin, bir geliştirici odaklı web sitesine olan bu bağlantıda: https://developer.x.com/en/docs/twitter-for-websites. X’in tamamen X içeren URL’lere geçmeyi planladığına dair bazı ipuçları var, ancak Twitter’ın bir kapasitede var olmaya devam edeceği anlaşılıyor. Ayrıca, Periscope’a dair referanslar da kaldırılmış.

X’de yeni kısıtlamalar ve yenilenen gizlilik politikası

Yeni kullanım şartları, X’i kullanarak “yasaların izin verdiği ölçüde toplu davaların bir parçası olmaktan” feragat ettiğinizi belirtiyor. Ayrıca, X sahibi Elon Musk’ın hoşlanmadığı web’den veri toplamaya yönelik yeni bir yasak da getiriliyor.

Eski şartlar, “robots.txt dosyasının hükümlerine uygun yapılırsa hizmetlerin taranabileceğini” belirtirken, yeni şartlar “önceden yazılı izin olmadan hizmetlerin herhangi bir formda, herhangi bir amaçla taranmasının veya çekilmesinin kesinlikle yasak olduğunu” söylüyor.

29 Eylül’de yürürlüğe girecek yeni gizlilik politikası, X’in kullanıcı verisi toplama kapasitesini, biyometrik veriler ve istihdam geçmişi dahil olmak üzere, genişleteceğini belirtiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER