Manşetler

Twitter, artık X olarak yeniden şekilleniyor: Kuş logosu yerini X logosuna bıraktı

twitter x

Bilindiği gibi, sosyal medyanın en önemli mecralarından biri olan Twitter, büyük bir dönüşümün eşiğinde. Platformun sahibi olan teknoloji devi Elon Musk, Twitter’ın artık X olarak bilineceğini duyurdu. Twitter’ın sembol haline gelmiş kuş logosu, resmi olarak yeni X logosuna dönüştürüldü.

Elon Musk, bu büyük değişikliği pazar günü erken saatlerde başlattığı bir dizi tweet ile işaret etmeye başladı. İlk paylaştığı mesajında, “ve yakında twitter markasına ve kuşlara ağırdan veda edeceğiz” diyerek dikkat çeken Musk, bu büyük adımla, Twitter’ın yeni bir evrimle karşı karşıya olduğunu herkese duyurdu.

İnternet üzerindeki Twitter logosunun yerini alan X, Musk’ın bir süre önce satın aldığı Twitter’ı “her şeyin uygulaması” haline getirme hedefini simgeliyor. Mobil uygulamalar güncellendikten sonra kuş logosunun yerini X logosunun alması bekleniyor. Ancak, ana web giriş istemi üzerinde Twitter’a yapılan atıflar hala mevcut.

twitter x

Musk, bu değişikliği Twitter çalışanlarına gönderdiği bir e-postayla duyurdu ve bu e-postanın Twitter.com domaininden gelen son Musk e-postası olacağını belirtti. Ayrıca, eğer “gece boyunca yeterince iyi bir şey paylaşılırsa, yarın tüm dünyada canlı yayına geçeriz” diyen Musk, Twitter kullanıcısı Sawyer Merritt tarafından oluşturulan bir GIF’i de tweetlerine ekledi.

Twitter’dan X’e: Elon Musk’ın vizyonu hayata geçiyor

Bu dönüşüm sürecinin Twitter’ın kullanıcıları ve teknoloji dünyası üzerinde nasıl bir etki yaratacağını tam olarak bilmek zor olabilir. Ancak, Elon Musk’ın bu yenilikçi hamlesi, sosyal medya platformlarının sadece bir iletişim kanalı olmaktan öte, birer evrim alanı olabileceğini bizlere hatırlatıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER