Teknoloji

X Premium aboneleri istedikleri takdirde beğenilerini gizleyebilecek

x premium

Twitter Blue veya yeni adıyla X Premium aboneleri, profillerindeki beğeni sekmesini gizleyerek beğendikleri gönderilerin başkaları tarafından görülmesini engelleyebilecek. Bu özellik aktif hâle geldiğinde beğeni sekmesi Premium abonesi olan X kullanıcılarının profilinden tamamen kaldırılıyor.

“Gizli beğeniler”, X’in sahibi Elon Musk’ın platform için para ödeyen kullanıcılara sunduğu en güncel yenilik niteliğinde. Musk daha önce de beğenilerin gizli olmasının gerektiğini belirtmişti. Tüm kullanıcılara açık olan yer imleri özelliği ile bir şeyleri başkaları görmeden kaydetmek zaten mümkündü.

X’in resmi hesabından yapılan paylaşım, beğenilerin tamamen gizlenmediğini gösteriyor. Bir paylaşımın beğenilerine özellikle bakıldığında Premium kullanıcılarının beğenileri de görülebiliyor. Ama paylaşım altında beğeni aramanın samanlıkta iğne aramaktan farksız olduğunu söylemek gerekiyor. Kullanıcıların Premium aboneliğini bırakmaları durumunda ne olacağı konusunda bilgi verilmese de, beğeniler sekmesinin profilde yeniden ortaya çıkması muhtemel görünüyor.

Yıllar boyunca Twitter beğenilerinin, beğenilerinin herkese açık olduğunun çoğu zaman farkında olmayan yüksek profilli kullanıcıları utandırdığı birçok örnek yaşandı. 2017 yılında Ted Cruz’un resmi hesabında pornografik bir klip beğenildikten sonra senatör, yanlış düğmeye bastığını söylediği bir çalışanı suçlamıştı. 2014’te pop yıldızı Harry Styles’ın başına da benzer bir şey gelmişti. Ünlü oyuncu Samuel L. Jackson da benzer bir sıkıntı yaşamıştı.

Elon Musk’ın beğenileri hâlâ diğer X kullanıcıları tarafından görülebiliyor. Beğenileri açık tutmayı tavsiye eden Musk, ilginç paylaşımları saklamak için yer imleri özelliğinin kullanılmasını öneriyor. Musk’ın son beğenilerinde genellikle hayran hesaplarının kendisiyle ilgili paylaşımlar bulunyor.

X Premium için ne kadar ödemek gerekiyor?

Musk, X Premium servisini daha çekici hâle getirmek için yeni özellikler eklemeye devam ediyor. Servise Türkiye’de aylık 150 TL, yıllık 1569,99 TL ödeyerek abone olunabiliyor. Premium aboneleri X’in parasallaştırma programına dahil olarak gelir elde edebiliyor. Kullanıcılar diledikleri takdirde mavi tiklerini de gizleyebiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER