Teknoloji

X hesap doğrulama için resmi kimlik belgesi isteyecek

tweetdeck x yapay zekâ

X, ücretli hesap doğrulama özelliğinin kullanıma sunulduğu dönemde artan taklit hesaplarla mücadele için yeni bir yöntemi uygulamaya koymaya hazırlanıyor. Uygulama araştırmacısı Nima Owji tarafından paylaşılan ekran görüntüsüne göre; platform, kullanıcıların resmi kimliklerinin bir kopyasını yüklemelerini ve bir selfie çekmelerini gerektiren ek bir doğrulama özelliği üzerinde çalışıyor.

Daha önce de platformun duyurulmamış özelliklerini ortaya çıkaran Owji, ilk olarak Musk’ın profilindeki “Kimliği doğrulandı” rozetinin farkına varmıştı. Owji şimdi de bu özelliğin nasıl çalıştığını anlatan bir uygulama içi mesaj paylaştı. Söz konusu mesaj, bu özelliğin duyurusunun yakın olduğunun sinyalini veriyor. “Devlet tarafından verilmiş bir kimlik sağlayarak hesabınızı doğrulayın. Bu genellikle yaklaşık 5 dakika sürer” şeklindeki mesajda, kullanıcıların kimlik fotoğraflarını ve bir selfie sunmalarının gerektiği de belirtiliyor.

Görünen o ki, sosyal medya platformu bu özellik için “Au10tix” isimli bir “kimlik zekâsı” şirketiyle çalışıyor. Owji’nin paylaştığı ekran görüntüsünde yer alan küçük yazılar, doğrulama için verilen bilgilerin şirketin yanı sıra Au10tix ile paylaşılacağını da gösteriyor. Kimlik görsellerinin ve selfie’lerin 30 güne kadar saklanabileceği belirtilirken, bu bilgilerin “taklitçiliği önlemek gibi işlerde emniyet ve güvenlik” için kullanılabileceğinin altı çiziliyor.

Au10tix tarafından konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmiş değil. Ancak şirketin internet sitesinde “İnsan müdahalesi olmadan 8 saniyede doğrulama” ve “dünya çapında sentetik dolandırıcılık kalıplarını tespit eden türünün ilk örneği teknoloji” gibi özelliklerin altı çiziliyor. Google, PayPal ve Uber de şirket tarafından geçmiş müşteriler arasında yer alıyor.

X, Premium servisiyle para ödeyen herkesin hesabını doğruluyor

X de konu hakkında bir açıklama yapmadı. Ancak bu özellik, şirketin platformdaki kimlik taklitçiliğiyle mücadele için yeni yollar aradığını gösteriyor. Hâlihazırda şirket, Premium (eski adıyla Twitter Blue) servisiyle para ödeyen herkesin hesabını doğruluyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER