Teknoloji

Microsoft’un Word Flow iOS klavye uygulamasında tek el modu da var

word flow ios klavye

Microsoft Windows telefonlarda bulunan Word Flow klavyeyi iOS’te çalıştırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Şimdi bu klavyenin neye benzediği konusunda biraz daha somut bir resme sahibiz.

The Verge sitesi ve Paul Thurrott adlı blog yazarı Windows Word Flow klavyesinin iOS sürümünü test etme fırsatı yakalamış. Özellikle klavyenin tek elle kullanım modu epey hoşa gitmişe benziyor. Windows 10 Mobile klavyesinin de tek elle kullanım modu var, ancak ekranın her iki yanından birisine doğru kayan, yazarak veya parmak sürükleyerek yazı yazmaya izin veren klavye yerine, yuvarlak şekilde, bir fanı andıran klavye yerleşimine yer verilmiş.

Bu klavye düzeni sadece baş parmakla yazı yazmaya yönelik tasarlanmış gibi görünüyor. Tek elle kullanım modunun ötesinde, iOS için Word Flow uygulaması Windows Phone versiyonundan farksız görünüyor. Kelime tavsiyeleri, emoji, parmaklar üstünde sürükleyerek yazdırma gibi özellikler bu klavyede de mevcut.

Microsoft’un Word Flow iOS klavye uygulamasını önümüzdeki aylarda çıkarması bekleniyor. Bu arada Android versiyonu da geliştiriliyor ve yıl içinde çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER