Eğlence

Wonder Woman 1984’ün vizyona giriş tarihi ertelendi

wonder woman 1984

Wonder Woman 1984, küresel koronavirüs salgını nedeniyle vizyona giriş tarihi ertelenen filmler arasına katıldı. Hâlihazırda dünyanın pek çok ülkesinde sinema salonlarının kapalı olması, filmin yapımcısı Warner Bros.’u bu kararı almak zorunda bıraktı.

Wonder Woman 1984’ün normal şartlar altında 5 Haziran 2020’de vizyona girmesi planlanıyordu. Ancak film artık 14 Ağustos 2020’de izleyicilerin karşısına çıkacak. Warner Bros., Lin-Manuel Miranda’nın müzikalinden uyarlanan “In the Heights” filminin gösterimini ise süresiz olarak erteledi. Yönetmen Christopher Nolan’ın merakla beklenen filmi Tenet’in 17 Temmuz olarak belirlenen vizyon tarihi ise değişmiş değil.

Warner Bros. Stüdyoları Başkanı Toby Emmerich, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Wonder Woman 1984’e onay verdiğimizde tüm niyetimiz filmin büyük ekranda izlenmesiydi. Bu nedenle Warner Bros. Pictures olarak filmin vizyona giriş tarihini 14 Ağustos olarak değiştirdiğimizi açıklamaktan büyük heyecan duyuyoruz. Umuyoruz ki, o tarihe kadar dünya daha güvenli ve sağlıklı bir yer olur.”

Bu dönemde pek çok stüdyo, filmlerini doğrudan dijital ortamda yayınlamayı veya dijital ortamdaki yayın tarihlerini erkene almayı seçiyor. Zira, sinema salonlarının ne zaman tekrar açılacağı hâlâ belirsizliğini koruyor. Salonlar açıldıktan sonra da insanların yeniden buralara gitme konusunda bir süre gönülsüz davranabileceği belirtiliyor. Sinema salonlarının yöneticileri ise insanların tekrar salonlara dönmesi için “gişe rekortmeni” potansiyeli olan filmlere ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Wonder Woman 1984, küresel koronavirüs salgını nedeniyle vizyona giriş tarihi ertelenen tek film değil. Mulan, Black Widow, yeni James Bond filmi No Time to Die ile Hızlı ve Öfkeli 9‘un (F9) vizyon tarihleri de koronavirüs sebebiyle değiştirilmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER