Eğlence

Black Widow’a koronavirüs ertelemesi

black widow disney plus scarlett johansson

Marvel Sinema Evreni’nin en yeni filmi Black Widow, 1 Mayıs’ta vizyona girecekti. Ancak Marvel Studios’un sahibi Disney, küresel koronavirüs salgını nedeniyle filmin izleyicilerle buluşmasını erteleme kararı aldı. Film için şu aşamada yeni bir vizyon tarihi açıklanmış değil.

Black Widow’un Disney’in yayın tarihini ertelediği ilk film olmadığını belirtmek gerekiyor. Şirket daha önce de Mulan, New Mutants ve Antlers filmlerinin vizyona girişini yine koronavirüs salgını nedeniyle ertelemişti. Black Widow’un Marvel Sinema Evreni’nde dördüncü aşamanın başlangıcını yapması planlanıyordu.

Son birkaç haftada gişede önemli hasılat yapması beklenen pek çok filmin vizyon tarihi, koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. En yeni James Bond filmi No Time to Die, kasım ayında izleyicilerle buluşacak. Universal ise Fast and Furious 9’un (F9) vizyon tarihini bir yıl ileriye attı. Pek çok ülkede sinema salonlarının kapısına geçici bir süre için kilit vurulmuş durumda.

Black Widow için 1 milyar dolar gişe hasılatı beklentisi var

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyada insanlara “evinizde kalın” çağrısı yapılıyor. Bu nedenle pek çok film stüdyosu, bazı filmlerini Amazon, Google Play Filmler ve iTunes gibi platformlara planlanandan daha erken getirdi. Ancak bu formülün gişede büyük başarı elde etmesi beklenen filmler için uygulanması beklenmiyor.

Black Widow, Mulan ve F9 filmlerinin her birinin küresel gişe hasılatı potansiyelinin 1 milyar dolar seviyesinde olduğu belirtiliyor. Bu da filmlerin sinemada gösterilmesini stüdyolar için önemli kılıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER