Bilim

Withings Nokia’nın sağlık birimini devralmasıyla birlikte sahalara geri dönüyor

withingsOrijinal sahibine geri dönen Withings, markasını da yeniden canlandırmaya hazırlanıyor. Şirketin kurucularından Eric Carreel, bundan iki yıl önce şirketi Nokia’ya sattıktan sonra bir süre önce geri almıştı. İki şirket bir açıklama yaparak geri satın alma sürecinin tamamlandığını duyurdu.

Şirket ilk etapta Nokia Health markasını taşıyan mevcut ürünleri satmaya devam edecek. Söz konusu ürünler arasında Nokia Body Cardio baskül, BPM+ kalp atış hızı monitörü ve Health Mate uygulaması bulunuyor. Ancak şirket 2018’in sonu itibarıyla kendi orijinal markasını yeniden kullanmayı ve bu marka altında yeni sağlık ürünleri geliştirmeyi ve çıkarmayı planlıyor.

Nokia, 191 milyon dolar ödediği Withings ile Apple’ın HealthKit’inin karşısına bir alternatif çıkarmayı planlamıştı. Ancak şirketin adı Nokia Health olarak değiştirildikten sonra işler yolunda gitmemişti. Bu durum, şirketin orijinal sahibi tarafından tekrar satın alınmasını sürpriz olmaktan çıkarıyor.

Bünyesinde 200 çalışanı barındıran Withings’in merkezi Fransa’nın başkenti Paris’te bulunuyor. Şirketin ABD ve Asya kıtasında da faaliyet gösteren ekipleri de mevcut.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER