Teknoloji

Winklevoss kardeşler bir kez daha mağdur oldu

winklevoss kardesler

Facebook‘un fikir babaları olarak tanınan Winklevoss kardeşler, teknoloji dünyasına yatırım yapmayı sürdürüyor. Bundan 5-6 yıl önce kripto para konsepti yeni yeni ortaya çıkarken yaptıkları yatırımın karşılığını alan ikizler, bir kez daha kripto para pazarındaki varlıklarıyla gündemde. Ancak Tyler ve Cameron Winklevoss‘u gündeme getiren yine, tıpkı Facebook’ta olduğu gibi, bir mağduriyet hikayesi oldu.

The New York Times’ta yer alan habere göre, ikizler kripto para yatırımcısı ve eski hükümlü Charlie Shrem‘e 2012’de kendilerinden 5000 Bitcoin çaldığı iddiasıyla dava açtı. Bahsi geçen miktarın günümüzdeki değeri 32 milyon dolar seviyesinde.

Dava dosyasına göre, Winklevoss Capital Fund 2012’de Shrem’e kendileri için Bitcoin alması adına 250 bin dolar gönderdi. Ancak bunun karşılığında Shrem, Winklevoss ikizlerine 189 bin dolarlık Bitcoin satın aldı. Aradaki farkın Shrem’in BitInstant yatırımında kaybolduğu belirtilirken, bu fark şimdi daha önemli bir konuya dönüşmüş gibi görünüyor.

Cameron Winklevoss, dava dosyasında yer alan ifadesinde Shrem’in hapse girerken beş parasız olduğunu iddia etmesine rağmen, çıktıktan sonra yaptığı harcamalara dikkat çekti. ABD’nin Florida eyaletinde 2 milyon dolar değerinde bir ev satın alan Shrem’in iki sürat teknesi ve iki adet de Maserati marka otomobil satın almış olmasına dikkat çekildi. Shrem’in bu alımları çaldığı Bitcoin’ler ile yaptığını öne süren Winklevoss, Shrem’in hapisten çıktıktan sonraki yatırımlarının karşılığını henüz almadığını dile getirdi.

Winklevoss kardeşler tarafından dile getirilen bu iddia, dosyayı inceleyen bir müfettiş tarafından da desteklendi. Müfettişin raporunda 5000 Bitcoin’in Shrem ile bağlantılı sanal para cüzdanlarına aktarıldığı ifade edildi. İddiaları reddeden Shrem’in avukatı ise müvekkilinin kendisini kuvvetli bir şekilde savunacağının altını çizdi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER