Teknoloji

Windows Terminal Windows 11’in ana komut satırı aracı olacak

windows terminal windows 11

Microsoft, Windows Terminal’i gelecek yıl Windows 11’de varsayılan komut satırı aracı yapmayı planlıyor.

Windows 11 şu anda Windows Terminalinin varsayılan olarak ayarlanmasını destekliyor olsa da, varsayılan terminal öykünücüsü her zaman Windows Konsol Ana Bilgisayarı olmuştur. Microsoft, bu konsol ana bilgisayarının değiştirilmesini resmi olarak desteklememiştir, yani komut istemi ve PowerShell her zaman Windows Konsol Ana Bilgisayarında açılır.

Microsoft’ta Windows Terminal program yöneticisi olarak görev yapan Kayla Cinnamon, “2022 boyunca Windows Terminal’i Windows 11 cihazlarda varsayılan deneyim haline getirmeyi planlıyoruz” diyor. “Windows Insider Programı ile başlayacağız ve Windows 11’deki herkese ulaşana kadar halkalar arasında ilerlemeye başlayacağız.”

Bu değişiklik çoğu Windows kullanıcısını etkilemeyecek olsa da, geliştiriciler Komut İstemi’ni başlatmaya çalışırlarsa yakında Windows Terminal’i görecekler. Özellikle Microsoft, Windows Terminal’i geliştiriciler için sağlam bir ortam hâline getirmek için çok çaba sarf ettiğinden bu, genel Windows konsol ortamını modernize eden bir değişiklik olarak nitelendirilebilir.

Windows Terminal 2019’da, Microsoft’un o yıl düzenlediği yıllık Build geliştiricileri konferansında yapılan sürpriz bir duyurunun ardından ilk olarak Windows 10’da göründü. Windows Terminal uygulaması temalar, özelleştirme ve tam GPU tabanlı metin oluşturma ve emoji desteğinin yanı sıra çoklu sekme desteği de içeriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER