Teknoloji

Windows Telefonunuz daha çok uygulama ve cihazı destekleyecek

windows telefonunuz

Microsoft, Windows ile mobil ekosistemler arasındaki mesafeyi kapatmak için uzun süredir yoğun bir çaba sarfediyor. Windows 10’daki Telefonunuz uygulaması da bu çalışmalarda önemli bir yere sahip. Telefonunuz uygulamasıyla tüm Android cihazları bilgisayara bağlamak mümkün olsa da, uygulamanın tam potansiyelini görmek için Samsung’un en yeni amiral gemisi telefonlarına sahip olmak gerekiyor. Ancak yapılan son değişiklikle 2019 model Samsung amiral gemisi cihazlarda da uygulamanın en önemli özelliklerinden yararlanmak mümkün olacak.

Telefonunuz uygulaması sayesinde Android telefon sahipleri cihazlarına gelen bildirimleri bilgisayarlarında görebiliyor ve gelen SMS’leri bilgisayar üzerinden yanıtlayabiliyor. Fotoğraf galerisine ulaşmak veya dosya paylaşımı yapmak için de kullanılabilen uygulama, bazı Samsung cihazlarda ekran yansıtma işlevini de yerine getiriyor.

Telefonunuz içinde yer alan Uygulamalar bölümü sayesinde Android uygulamaları masaüstünde Windows uygulamasıymış gibi çalıştırılabiliyor. Geçmişte bu özelliğin kapsama alanı üç uygulamayla sınırlı olsa da, artık daha fazla uygulamada söz konusu imkandan faydalanılabiliyor. Ancak özelliğin desteklendiği cihazlar listesi hâlâ kısıtlı.

MSPowerUser sitesinin haberine göre, Galaxy Fold ve Galaxy Note 10 serisi de uyumlu cihazlar listesine eklendi. Note 10 Lite’ın da bu listede olduğunu belirtmekte fayda var. Buna ek olarak, 2020 çıkışlı Galaxy S20’de de söz konusu imkanlardan yararlanılabilecek.

Windows Telefonunuz uygulaması Microsoft ve Samsung arasındaki iş birliğine farklı bir boyut kazandırıyor. Ancak desteklenen özellikler ve cihazlar listesindeki değişkenlikler kafa karışıklığına neden olabiliyor. Üçüncü taraf uygulamalar da benzer özellikler sunsa da, doğrudan Microsoft imzalı bir entegrasyon sürecinin daha kullanışlı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER