Manşetler

Windows Phone Marketplace web sürümü Türkiye’ye açıldı

Microsoft, Windows Phone Marketplace’i yeni pazarlara açmayı sürdürüyor. Geçen mart ayında aralarında Türkiye’nin de bulunduğu 22 yeni ülkede Windows Phone Marketplace uygulama mağazasına Windows Phone cihazları üzerinden erişim açılmıştı. Ne yazık ki, Windows Phone Marketplace’in web arayüzüne hâla kapalı durumdaydı.

Nihayet bugün o engel de ortadan kalktı. Başta Türkiye olmak üzere Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Bulgaristan, Estonya, Hırvatistan, Irak, İsrail, İzlanda, Katar, Kazakistan, Kostarika, Litvanya, Letonya, Romanya, Slovakya, Slovenya, Suudi Arabistan, Tayland, Ukrayna, Venezuela ve Vietnam’da www.windowsphone.com/marketplace adresine yerel erişim sağlanmaya başladı.

Microsoft web tabanlı Marketplace arayüzü üzerinde anahtar kelimeleri kullanarak daha iyi bir arama deneyimi sunacağını da vadetti. Ayrıca yapmaya başladığı temizliğin bir parçası olacak şekilde, işlevi veya içeriği doğru yansıtmayan, ilgisiz anahtar kelimeler barındıran uygulamalar üzerinden bu kelimeler ayıklanıyor. Microsoft yöneticilerinden Mazhar Mohammed bu işlem bittikten sonra kullanıcıların özellikle popüler uygulamalar için daha yakın sonuçlarla karşılaşacağını dile getirdi. Bu arada Microsoft Marketplace üzerinden satın alma, indirme veya uygulama güncellemesi yapmak için Windows Phone 7.5 sürümünün gerekli olduğunu bir kez daha hatırlattı.

İlgili – Windows Team Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER