Teknoloji

Windows Phone Marketplace üzerindeki uygulama sayısı 125 bini geçti

Microsoft’un Windows Phone 8’i faaliyete geçirmesinin hemen öncesinde Windows Phone Marketplace mobil uygulama mağazasıyla ilgili yeni bir bilgi paylaşıldı. All About Windows Phone tarafından verilen bilgiye göre Windows Phone Marketplace üzerindeki uygulama sayısı 125 bin barajını aştı ve 126 bin 530 olarak kaydedildi. Bu rakamların Microsoft tarafından açıklanmış resmi arakmlarn olmadığını belirtelim. Ancak All About Windows Phone’un Marketplace üzerindeki uygulamaların takibi konusunda tecrübeye sahip olduğunu da belirtmeden geçmeyelim.

126 bin 530 uygulama içinden 113 bin 170’i 60 farklı ülkede indirilebiliyor. Toplam uygulamaları 101 bin 517’sine ABD’den erişilebilirken, Büyük Britanya da 96 bin 265 uygulama ile arkadan geliyor. Fransa da 92 bin 887 adet erişilebilir uygulama ile üçüncü sırada yer alıyor. 126 bin 530 rakamı her gün Windows Phone Marketplace mobil uygulama mağazasına 215 yeni uygulamanın kaydettirildiğini gösteriyor.

Platforma destek veren yazılımcı sayısı da yükselişte. Windows Phone Marketplace mağazası için ürünlerini kaydettiren ve buradan dağıtan toplam 30 bin yazılımcı bulunuyor. Bu arada Windows Phone platformunun uygulama ekosisteminin büyümesi açısından Android’den daha iyi bir performans sergilediği söylenebilir. Android’in 125 bin uygulama sayısına ulaşması toplam 26 ay almıştı. Ne var ki, iOS uygulama mağazası App Store açıldıktan 18 ay sonra 125 bin uygulama büyüklüğüne erişmişti. Bununla birlikte Windows Phone Marketplace mağazasının hacim açısından iOS ve Android’deki rakiplerinin bir hayli gerisinde olduğunu kabul etmek gerek.

All About Windows Phone, Marketplace mağazasına yapılan kayıt hızının son aylarda düşüş göstermekte olduğuna dikkat çekiyor. Bunda uygulama geliştiricilerinin Windows Phone 8’e odaklanmasının rolü de bulunuyor.

İlgili >> All About Windows Phone

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER