Teknoloji

Windows Phone 8 başlangıçta hatayla karşılaşınca kurulum diski ister mi?

Akıllı telefonlar, tabletler, masaüstü bilgisayarlar birbirine giderek daha fazla yakınsıyor, ancak bunun bazen istenmeyen durumlara yol açtığı görülüyor. Windows RT’nin jailbreak edilmesi ve masaüstü uygulamaların da bu işletim sistemiyle çalışan ARM tabanlı tabletlerde çalışması için kapı açılması buna bir örnek olarak sayılabilir. Microsoft’un kökleri masaüstüne uzanan tek işletim sistemi Windows RT değil, Windows Phone 8 de Windows CE’den Windows NT mimarisine geçiş yapılmasıyla birlikte benzer niteliği kazandı. Bu durumun kullanıcıların yararına olacağı dile getiriliyor, ancak anlaşılan arada ufak tefek sorunları da doğurabiliyor.

Yukarıda görmüş olduğunuz fotoğraflar bu sorunlara birer örnek. Windows Phone 8’in köklerinin masaüstüne dayanıyor olması, her ne kadar farketmesek de onun bir masaüstü bilgisayar gibi başladığı anlamına geliyor. Eğer bu başlatma esnasında herhangi bir sorun meydana gelirse kullanıcıların karşısına çıkacak hata ekranı da Windows’un masaüstü sürümlerinde gördüğümüzden pek farklı değil. Ancak işin ilginç olan tarafı Windows Phone 8 cihazlarının herhangi bir Windows 8 kurulum diskiyle gelmiyor oluşu.

Her ne kadar bu fotoğraflar internette dolaşıyor olsa da, gerçek diye hemen üzerine atlamamakta fayda var. Bazı photoshop ustalarının çeşitli Windows telefonları üzerine bu şekilde hata ekranı kondurmuş olması da ihtimal dahilinde olabilir.

İlgili >> Twitter (Mikko Hypponen), WMPowerUser

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER