Teknoloji

Windows 8 Metro uygulamalarının dağıtımı sadece Microsoft’un kendi mağazası üzerinden yapılacak

Microsoft’un, geçtiğimiz hafta tanıttığı Windows 8 işletim sisteminin Metro arayüzü üzerinden çalışacak uygulamalar için bir uygulama mağazası açacağını biliyoruz. Şirketin niyeti Metro arayüzüne uyumlu uygulamalar için Apple’ın yüzde 30’luk komisyon bedeli modelini uygulamak. Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan yeni bilgiler Microsoft’un Metro uygulamalarının kendi uygulama mağazasının dışında satılması konusunda katı bir tutum izleyeceğini gösteriyor.

Microsoft’un geçen hafta düzenlediği Build konferansının bir oturumunda konuşan şirket direktörlerinden Ted Dworkin Windows 8 Metro uygulamalarının tek dağıtım kanalının Windows Store olacağını belirtti. Bu, Microsoft’un sadece gelir paylaşımı değil, dağıtım modeli açısından da Apple’ın izinden gideceğini gösteriyor. Aslında bu strateji sayesinde Metro uygulamalarının kalitesi belli bir seviyede tutulabilir, ayrıca zararlı yazılımların da önü kesilebilir.

Ne var ki, Microsoft’un geleneksel Windows arayüzü için geliştirilecek yazılımlar için satış komisyonu veya dağıtım kısıtlaması gibi durumlar işlemeyecek. Yine de, kesin bir yargıya varmak için henüz erken, üstelik Dworkin Microsoft’un henüz mağazasıyla ilgili şartnamesine son hâlini vermediğine dikkat çekti. Uygulamalar kabul edilmeye başlanıncaya kadar da tam olarak kesinleşmeyecek gibi görünüyor.

İlgili – PCWorld

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER