Teknoloji

IE10’un Metro versiyonunun açmadığı eklentili sayfalar geleneksel masaüstü versiyonla açılabilecek

Windows 8’in Metro kullanıcı arayüzü içinde yer alan Internet Explorer’da Adobe Flash gibi eklentiler bulunmayacak. Ancak Microsoft, eklentilerin kullanılmasına bir şekilde izin verecek. Şirket, eklenti kullanmak isteyen kullanıcıları Internet Explorer 10’un geleneksel masaüstü versiyonuna yönlendirme yöntemiyle ilgili olarak web yazılımcılarına bilgi verdi.

Geliştirdikleri web sitelerinde veya servislerinde eklentilere ihtiyaç duyan web yazılımcıları bir HTTP başlığı veya meta etiketi kullanarak Metro tarzı Internet Explorer kullanıcılarına bildirimde bulunabilecek ve kullanıcıların Internet Explorer 10 masaüstü versiyonuna geçişlerini sağlayabilecek.

Microsoft, bir web sitesinin eklentilerden arındırılmış yedek versiyonunun bulunmaması hâlinde bu yönteme başvurulabileceğini belirtti. HTML5’in avantajlarından yararlanamayan yazılımcıların büyük bir kısmının web uygulamalarının Windows 8’de çalışması amacıyla Metro tarzı uygulama geliştireceği düşünülüyor. Microsoft’un ActiveX kontrollerini kullanmak zorunda kalan kurumlar ve siteler içinse bu alternatif yöntem geçmişten kalan web uygulamalarını çalıştırmak için kolay bir yol olacak. Microsoft’a göre eklentilerden arındırılmış bir web hem kullanıcıların hem de yazılımcıların avantajına.

İlgili – Internet Explorer Blog

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER