Teknoloji

Windows 8.1 MSDN ve TechNet üzerinden dağıtılmaya başlandı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft daha önce verdiği karardan geri adım attı ve yazılım geliştiricilerinin Windows 8.1’in final kopyasını 18 Ekimdeki çıkıştan önce indirmeleri için engelleri kaldırdı. Geçen ay işletim sistemi güncellemesine dair çalışmaları bitirdiğini açıklayan Microsoft MSDN ve TechNet abonelerinin de bu yeni sürümü 18 Ekimden önce indiremeyeceğini açıklamıştı.

windows-8-1-rtm-280813

Ne var ki, şirket bu kararın bir hata olduğunu itiraf etti. Microsoft’tan Steve Guggenheimer, Windows 8.1 veya Windows Server 2012 R2 RTM yazılımlarını geliştirici iş ortaklarına daha önce sunmamanın onlar açısından zorluk çıkaracağı şeklinde gelen şikayetleri dinlediklerini ve buna göre yeniden karar aldıklarını kaydetti.

Windows 8.1 Core ve Pro sürümleri dün itibarıyla MSDN ve TechNet üzerinden dağıtılmaya başladı. Ayrıca şirket geliştiriciler için Visual Studio 2013 Release Candidate yazılımını da yayına sundu. Windows 8.1’in kurumsal versiyonlarının da eylül sonunda abonelik servisleri üzerinden sunulması bekleniyor. Windows 8.1’in RTM sürümünün çıkmış olması ve artık sona gelindiğinin işaretinin verilmesine rağmen Microsoft bunun henüz işletim sisteminin final kopyası olmadığının altını önemle çiziyor.

Guggenheimer yayınlanan ön sürüm sayesinde yazılımcıların Windows 8.1 uygulamalarını hazır edeceklerini kaydetti. Microsoft’un planlarına yakın kaynakların belirttiğine göre şirket hâla dahili Windows 8.1 uygulamaları üzerinde çalışıyor ve 18 Ekimdeki lansman öncesinde çeşitli hataları çözmeyi hedefliyor. Benzer şekilde Microsoft Windows 8.1’i ve dahili uygulamalarını da ilerleyen aylarda düzenli şekilde güncellemeyi planlıyor.

Geçmişte RTM safhasındaki bir sürüm Windows’un final kopyası olarak nitelendiriliyordu, ancak görünen o ki Microsoft “final” kavramını yeniden tanımlıyor ve Windows 8 güncellemesini sürekli hâle getiriyor.

İlgili >> MSDN Blogs, Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER