Teknoloji

Microsoft Windows 8.1 geliştirme çalışmalarını resmen tamamladı, RTM sürümü yayınlandı

Microsoft Windows 8.1 ile ilgili çalışmaları tamamladığını ve üretime hazır (RTM) sürümü yayınladığı resmen duyurdu.

windows-8-1-270813 (565 x 424)

Windows 8 güncellemesine dair çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte donanım iş ortakları 18 Ekimde yayınlanacak Windows 8.1 ve Windows RT 8.1 ile çalışacak sistemlerini hazırlamaya başlayacak. Mevcut Windows 8 kullanıcıları da güncellemeyi 18 Ekim tarihinden itibaren almaya başlayacak. Ayrıca birçok bölgede Windows 8.1’in dijital kopyası 17 Ekim tarihinden itibaren Windows Mağaza üzerinden indirilebilir olacak.

Birçok MSDN veya TechNet müşterisi Windows 8.1’e RTM sürümünün yayınlanmasından kısa bir süre sonra erişmeyi umuyordu, ancak Microsoft durumun böyle olmayacağını söylüyor. MSDN ve TechNet abonelerinin de 18 Ekim tarihine kadar beklemesi gerekecek. Yazılım üreticisi bunun nedenini açıklamadı, ancak görünüşe göre şirket ilerleyen haftalarda da Windows 8.1 üzerinde ince dokunuşlar yapmayı sürdürecek ve 18 Ekimde işletim sistemi herkesin kullanıma açıldığında iyi bir deneyim sunmasından iyice emin olacak.

Microsoft 18 Ekim tarihine kadar geçecek süre zarfında çıkaracağı yamalarla hataları giderecek ve çeşitli işlevler ekleyecek. Windows 8.1, yazılım geliştiricileri hedefleyen çeşitli iyileştirmeler de içeriyor. Microsoft, belirli sayıda iş ortaklarıyla, Windows 8.1’in yeni işlevlerini göstermeyi amaçlayan uygulamalar geliştirmek için çalıştıklarını kaydetti.

Windows 8.1 irili ufaklı değişiklikler içeriyor. Orijinal Windows 8’in çıkışından yaklaşık bir yıl sonra yayınlanacak bu güncellemeyle birlikte Microsoft bazı arayüz değişiklikleri de yapacak. Bunların arasında daha küçük ve büyük boyutlu Canlı Kutucuklar, Başlat ekranı için duvar kağıtları, yeni paralaks duvar kağıtları da bulunuyor. Başlat butonu da Windows 8.1 ile birlikte geri dönerken ayrıca kullanıcılara başlangıçta geleneksel masaüstünün açılması gibi bir seçenek de sunuluyor. Microsoft uygulamaların çoklu görev işleyişi, çoklu monitör desteği ve bazı PC ayarlarının dokunma odaklı modern arayüz üstünden gerçekleştirilmesi gibi belli başlı iyileştirmelere de imza attı. Ayrıca Bing de işletim sistemine daha fazla entegre edildi.

İlgili >> Windows Team Blog

İLGİLİ HABERLER