Teknoloji

Microsoft Windows 8.1’i resmen emekliye ayırdı

windows 8.1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Microsoft’un Ocak 2023 Patch Tuesday güncellemeleri yayınlandı ve bununla birlikte Microsoft, Windows 8.1 için en son güncellemeleri dağıtıma çıkarmış oldu. Yaşı 10’a yaklaşmış olan işletim sistemi bundan böyle herhangi bir güncelleme almayacak. Diğer bir deyişle, emekliye ayrılmış oluyor.

Windows 8.1 ile çalışmaya devam eden kullanıcıların mümkün olan en kısa sürede daha yeni bir Windows sürümüne yükseltme yapmaları öneriliyor. Çünkü, özellikle işletim sisteminde keşfedilen herhangi bir güvenlik açığı düzeltilmeden bırakılacaktır.

Yazılım devi, “Windows 8.1, 10 Ocak 2023’te desteğin sonuna ulaşacak ve bu noktada artık teknik yardım ve yazılım güncellemeleri sağlanmayacaktır. Windows 8.1 çalıştıran cihazlarınız varsa, bunları daha güncel, hizmet içi ve desteklenen bir Windows sürümüne yükseltmenizi öneririz. Bir cihaz, Windows’un daha güncel bir sürümünü çalıştırmak için gereken teknik gereksinimleri karşılamıyorsa, onu Windows 11’i destekleyen bir cihazla değiştirmenizi öneririz.” diyor.

Windows 8.1 için bundan böyle güncelleme veya güvenlik yaması çıkmayacak

Güvenlik güncellemelerinin son yılı salı günü biten Windows 7 ile karşılaştırıldığında, Windows 8.1 için herhangi bir uzatılmış yama desteği sunulmayacak.

Başka bir deyişle, Microsoft, Windows 8.1 için bir Uzatılmış Güvenlik Güncelleştirmeleri programı başlatmıyor Bu, salı günü itibarıyla işletim sisteminin kesin olarak kullanımdan kaldırıldığı ve onu halen çalıştıran hiçbir cihaza gelecekte hizmet verilmeyeceği anlamına geliyor.

“Microsoft, Windows 8.1 için Uzatılmış Güvenlik Güncelleştirmesi (ESU) programı sunmayacaktır. 10 Ocak 2023’ten sonra Windows 8.1’i kullanmaya devam etmek, bir kuruluşun güvenlik risklerine maruz kalma oranını artırabilir veya uyumluluk yükümlülüklerini yerine getirme yeteneğini etkileyebilir.” ifadesi kullanılıyor.

Pek fazla ayrıntı mevcut olmasa da, Windows 8.1’in oldukça küçük bir pazar payına sahip olduğuna inanılıyor.

İLGİLİ HABERLER