Teknoloji

Windows 7’nin satışları arttı

Microsoft’un halihazırdaki en güncel işletim sistemi olan Windows 7’nin satışları, bu yıl içinde çıkması beklenen Windows 8’e rağmen beklentilerin üstünde seyrediyor. Windows 7’nin satışlarındaki bu sürpriz artış Microsoft’un 2012’nin ilk çeyreğinde gelirlerinde % 6’lık bir artış sağlamasını sağlarken, Xbox ve Kinect satışlarındaki durgunluğun telafi edilmesine de yardımcı oldu.

Microsoft’a, Windows ve Windows Live birimlerinin yılın ilk çeyreği itibariyle getirdiği gelir 4.6 milyar dolar olarak kaydedildi. Bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminin % 4 üstünde. 2011’in son çeyreğine göre ise gelirlerde 112 milyon dolarlık azalma görülüyor. Ancak, yıl sonu olması itibariyle bilgisayar satışlarında görülen artış nedeniyle son çeyrek rakamlarının daha yüksek olması doğal bir durum.

2012’nin ilk çeyreğinde Windows satışlarının artmasındaki asıl etken ise iş bilgisayarlarının satışlarındaki artış olarak göze çarpıyor. Windows işletim sistemleri bilgisayarlara yüklü olarak geldiği için Windows satışları genellikle bilgisayar satışlarına bağlı bir seviyede seyrediyor. İş amaçlı bilgisayar satışı geçtiğimiz yılın aynı çeyreğine göre % 8 artarken, kişisel bilgisayar satışları aynı seviyede seyretti.

Tamamen farklı bir arayüze sahip olan Windows 8’in çıkışının yaklaşmış olması, iş sahiplerini Windows 7 yüklü cihazlar almaktan pek caydırmış durmuyor. Metro tarzı arayüze sahip olan, tabletlere ve dokunmatik ekranlara uyumlu olan Windows 8 bu yıl içinde piyasaya çıkacak.

İlgili – ComputerWorld

İLGİLİ HABERLER