Teknoloji

Microsoft Windows 365 bulut PC’lerini Windows 11’e entegre ediyor

windows 365 switch

Microsoft, geçen yıl Windows 365 ile birlikte bilgisayarları buluta yerleştirmişti. Şimdiyse bulut bilgisayarları doğrudan Windows 11’e entegre ediyor. Windows 365, işletmelerin bir web tarayıcısında Windows 10 veya 11 sürümünü yayınlamak için bulut bilgisayarlara her yerden erişmesine olanak tanıyor.

Aslında bu iş, Citrix ve diğer pek çok aracın yıllardır yaptığı bir şey, ancak şimdi Microsoft, Windows 11 PC’lerin doğrudan Cloud PC’leri önyüklemesine veya Windows 11’in sanal masaüstü özelliğini kullanarak bunlar arasında kolayca geçiş yapmasına izin verecek.

Bu, Windows için hibrit bir çalışmanın parçası olup, işletmelerin geleneksel cihazlarda veya sanal bulut destekli cihazlarla uzaktan çalışmanın birleşimini desteklemesine olanak tanıyor. Üstelik Microsoft, Windows 11’e derinlemesine entegre edilecek üç yeni özellik üzerinde çalışıyor.

Söz konusu özelliklerden ilki, Windows 11 cihazlarının yerel Windows yüklemesi yerine başlangıçta doğrudan bir Cloud PC üzerinde oturum açmasını sağlayacak olan Windows 365 Boot özelliğidir. Bu, birden fazla kişi arasında paylaşılan cihazlar veya çalışanların işe kendi cihazlarını getirmesine izin veren işletmeler için tasarlanmıştır. Microsoft 365 Genel Müdürü Wangui McKelvey bunun, farklı kullanıcıların kimlik bilgileriyle kendi kişisel ve güvenli Bulut PC’lerinde doğrudan oturum açmalarına olanak tanıdığını söylüyor.

windows 365 switch
Windows 365 Switch özelliğinin gösterimi

Windows 365 Switch ise ikinci özellik. Bu ise, Windows 365 kullanıcılarının Windows 11’de yerel bir masaüstü ve bir Cloud PC arasında geçiş yapmalarına izin verecek. Windows 11’in Görev Görünümü (sanal masaüstleri) özelliğine ve aynı klavye kısayollarının tümüne entegre edilecek ve kaydırma hareketleri desteklenecektir.

Ayrıca Microsoft, bir Cloud PC’ye erişim bağlantınız olmadığında yerel olarak çalışmanıza olanak tanıyan bir çevrim dışı özelliği üzerinde çalışıyor. McKelvey, “Bağlantı yeniden sağlandığında, Cloud PC veri kaybı olmadan Windows 365 hizmetiyle otomatik olarak yeniden eşitlenecek, böylece kullanıcı deneyimi ve iş akışı kalıcı olacak” diyor.

windows 365 çevrim dışı

Son olarak, Windows 11 yerel bir Windows 365 uygulaması da kazanıyor. Böylelikle Windows 11 kullanıcıları bir tarayıcıya gitmek zorunda kalmadan Görev Çubuğundan veya Başlat menüsünden bir Cloud PC’yi çalıştırabilecek.

Microsoft’un Windows ve Surface şefi Panos Panay, bu en son özellikler için “Windows ve Microsoft bulut entegrasyonumuzun sadece başlangıcı” nitelendirmesini yapıyor. Microsoft, gelecekte Windows 365 ve Windows 11’i bir araya getirmeye devam edeceğinden, bu değişiklikler Windows için yeni bir yönü işaret ediyor. Panay, “Son iki yılda başarılı olan kuruluşlar dijital dönüşümü benimseyen kuruluşlardı” diyor. “Neyin geleceğini her zaman tahmin edemeyiz, ancak Windows’un buluttan zekâya ve cihazlara kadar teknoloji ve deneyimlerin ön saflarında kalmasını sağlayabiliriz ve kuruluşunuzun bir sonraki adımı benimsemesini sağlayabiliriz.”

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER