Teknoloji

Windows 11 yeni Ayarlar ana sayfasıyla kullanıcılara kolaylık sunuyor

windows 11 güncelleme print screen

Microsoft, Windows 11 için yeni bir Ayarlar ana sayfası sunmaya hazırlanıyor Beta Kanalı’nda bulunan Windows Insider test kullanıcılarına dağıtılan son güncellemede, kullanıcıların hızlıca çeşitli ayarlara, cihaz kişiselleştirmesine, Bluetooth kontrollerine, hesap kurtarmaya ve daha fazlasına atlamalarına izin veren “interaktif kartlar” yer alıyor.

Windows 11 Ayarlar ana sayfasında neler var?

Bu sayfa, özgül kullanım alışkanlıklarına dayalı olarak değişen önerilen ayarları da ön plana çıkaracak. Ayrıca, en çok kullandığınız ayarları, örneğin ekran, ses ve arama izinlerine kısayollar sunacak. Tüm bunların nasıl görünebileceğini aşağıda yer ala resimde görebilirsiniz.

windows 11 ayarlar

Microsoft, bu yeni anasayfayı kendi hizmetlerinin bazılarını tanıtmak için de kullanıyor gibi görünüyor. OneDrive’da ne kadar bulut depolama alanına sahip olduğunuzu gösteren bir bölüm, Microsoft 365 ve Xbox için abonelik durumlarınızı gösteren iki kart bulunuyor. Microsoft, menünün başlangıçta yedi kartla geleceğini, “yakında daha fazlasının geleceğini” söylüyor. Şirket ilk olarak bu özelliği Haziran ayında test etmeye başlamıştı.

Başka bir dikkat çekici özellik ise yakında dağıtıma çıkacak olan Windows Yedekleme uygulaması. İlk olarak Mayıs ayında tanıtılan uygulama, yeni bir bilgisayar kullanmaya hazırlanırken PC’nizi yedeklemenize olanak tanıyor. Mevcut ayarlarınızı yeni PC’nize otomatik olarak uygulamanın yanı sıra, masaüstü, Başlat menüsü ve görev çubuğundaki sabitlenmiş uygulamaları da taşır.

windows 11 yedekleme

Son olarak, Microsoft, Dinamik Aydınlatma özelliğine küçük bir güncelleme getiriyor. Herkese sunulduğunda, bu araçla Windows vurgu renginizi çevre birimlerinizle ve PC bileşenlerinizle senkronize edebilecek ve cihazlarınız için özel renkler belirleyebileceksiniz.

Tüm bu özellikler, şimdi Beta Kanalı’na dağıtılan Windows 11 Insider Önizleme Yapısı 22631.2262 ile geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER