Teknoloji

Windows 11, Wi-Fi şifrelerinize kolay erişim sunmaya hazırlanıyor

windows 11 güncelleme

Microsoft, kullanıcılarına, Wi-Fi şifrelerini kolayca görüntüleme imkanı sağlayacak yeni bir özelliği hayata geçirmeye hazırlanıyor. Dev Channel’da yayınlanan en son Insider Preview Build’inde yer alan bu özellikle, Windows kullanıcıları, kaydettikleri Wi-Fi ağı şifrelerini birkaç adımda görüntüleyebilecekler.

Bu yeni özellik sayesinde, Windows 11 kullanıcıları, Ayarlar > Ağ ve İnternet > Wi-Fi bölümünden, Wi-Fi şifrelerini açık metin olarak görebilirler. Buradan Bilinen ağları yönete tıklayıp, bir Wi-Fi ağı seçerek, Wi-Fi güvenlik anahtarını görüntülemek mümkün olacak.

Şu an için, Windows 11 PC’nizin bağlı olduğu ağın Wi-Fi şifresi, kablosuz aygıt özelliklerinde, güvenlik sekmesindeki “karakterleri göster” kutucuğunu işaretleyerek görülebilir. Ancak diğer kaydedilmiş Wi-Fi şifrelerini görmek isterseniz, komut istemcisine dalıp, netsh komutunu nasıl kullanacağınızı araştırmanız gerekmektedir.

windows 11 wi-fi

Bu değişiklik, Wi-Fi şifrenize hızla ihtiyaç duyduğunuzda ve router’ın arkasını kontrol etmek ya da şifreyi yazdığınız kağıdı bulmak istemediğinizde, şifreyi hızlıca çekmenizi sağlayacak. Bu özellik, Apple’ın macOS’unda Keychain Access uygulaması aracılığıyla bir Wi-Fi şifresini görme yeteneği bulundurduğu on yılı aşkın bir süredir mevcuttur. Ancak, Apple, Wi-Fi şifrelerine kolay erişimi iPhone’larda iOS 16’nın çıkışı ile birlikte eklemişti.

İLGİLİ HABERLER