Teknoloji

Çok yakında Windows 11 Pro kurulumlarında Microsoft hesabı zorunlu olacak

windows 11 pro

Microsoft, Windows 11 Pro’yu güncellemeyi planladığını, böylece ilk kurulum aşamasında bir internet bağlantısı ve bir Microsoft Hesabının gerektireceğini söyledi. Değişiklikler, Microsoft’un geçen yıl ilk olarak Windows 11 Home’a eklediği gereksinimlerin aynısını hayata geçirecek. Yani kurulum sırasında yerel bir kullanıcı hesabı oluşturarak Microsoft Hesabı girme zorunluluğundan kaçınma durumu söz konusu olmayacak.

Microsoft, Windows 10’dan bu yana Windows kullanıcılarını bir Microsoft Hesabı kullanmaya giderek daha fazla zorluyor. Windows 11 Pro’daki bu değişiklik, Microsoft’un Windows’tan veri ve telemetri toplamasını önleme umuduyla hesap bilgisi girmekten kaçınanların hoşuna gitmeyecektir.

Güncellenmiş bir Windows Insider blog gönderisinde, “Windows 11 Home sürümüne benzer şekilde, Windows 11 Pro sürümü artık yalnızca ilk cihaz kurulumu (OOBE) sırasında internet bağlantısı gerektiriyor” diyor. “Cihazınızı kişisel kullanım için kurmayı seçerseniz, kurulum için MSA da gerekli olacaktır.”

Microsoft şu anda bu değişikliği Windows 11 sürümlerinde test ediyor ve muhtemelen önümüzdeki aylarda Windows 11 Pro genelinde dağıtıma sunacak. Şu anda Windows 11 Pro kullanıcıları, kurulum sırasında bir PC’nin internet bağlantısını keserek ve yerine yerel bir kullanıcı hesabı oluşturarak bir Microsoft Hesabından kaçınabiliyor.

Yeni gereksinim, Windows 11 Pro’nun yeni kurulumlarının kurulum sırasında bir Microsoft Hesabı ve internet bağlantısı gerektireceği ve bundan kaçınmayı ümit edenlerin daha sonra yerel bir hesap oluşturmak için sahte bir Microsoft Hesabı kullanmaları gerekeceği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER