Teknoloji

Windows 11 PC Sistem Durumu uygulaması yeniden yayında

windows 11

Microsoft, Windows 11 için hazırladığı PC Sistem Durumu uygulamasını yeniden kullanıma açtı. Bu sayede kullanıcılar, Windows 11’in yayınlanacağı 5 Ekim tarihi öncesinde bilgisayarlarının güncellemeye hazır olup olmayacağını görebilecek.

Uygulama daha önce kullanıcılara yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle kaldırılmıştı. Hataların düzeltildiği versiyon ağustos ayının sonlarında yayınlansa da, ilk etapta sadece Windows Insiders kullanıcılarına açılmıştı.

PC Sistem Durumu uygulaması belli açılardan hâlâ biraz yanıltıcı gibi görünüyor. The Verge sitesinin haberinde, çok iyi durumda olan 7. nesil Intel Core i7 işlemciye sahip bir oyun bilgisayarının bile uygulama tarafından Windows 11’e hazır kabul edilmediği belirtiliyor. Haberde söz konusu cihazda Windows 11’in beta sürümünün yüklü olduğunun da altı çiziliyor.

The Verge sitesinin haberinde dikkat çekici başka detaylar da mevcut. Microsoft geçtiğimiz ağustos ayında eski işlemciye sahip bilgisayarlara Windows 11 yüklenmesine engel olmayacağını açıklamıştı. Ancak Microsoft, kullanıcıları Windows güncellemelerinden mahrum bırakma hakkını elinde tutmak istiyor. Şirket böylelikle işlemcilerden kaynaklanan problemlerin önüne geçmeyi amaçlıyor.

Microsoft, gerekli koşulları karşılamayan işlemcilerin bulunduğu bilgisayarlarda güncellemelerin kesilebileceği konusunda kullanıcıları uyarıyor ve bu uyarıyı kabul edenlere Windows 11 için vize veriyor.

Windows 11 PC Sistem Durumu uygulamasını buraya tıklayarak indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER