Teknoloji

Microsoft’tan bazı Windows 11 özellikleri için sertifika uyarısı

windows 11 inceleme

Microsoft, Windows 11 kullanıcılarını işletim sistemdeki bazı özelliklerin tarihi geçmiş bir sertifika nedeniyle yüklenemediği konusunda uyardı. Söz konusu sertifikanın tarihinin 31 Ekim’de geçtiği belirtilirken; bunun da Snipping Tool, dokunmatik klavye veya emoji paneli gibi uygulamaların açılmasını engellediği ifade edildi.

Bu sorunlardan bazılarını gidermek için hazırlanan yamanın ön izlemesi vakit kaybetmeden dağıtıma çıktı. Ön izlemenin Windows Update üzerinden manuel olarak yüklenmesi gerekiyor. KB4006746 numaralı yama dokunmatik klavyeyi, sesli yazdırmayı, emoji panelini ve Windows 11’in başlangıç ve ipuçları bölümleriyle ilgili sorunları çözecek. Güncellemenin kontrolü Windows 11’in Ayarlar menüsündeki Windows Update bölümü üzerinden yapılacak.

Microsoft’un yaması Snipping Tool ile ilgili sorunları çözmüyor. Şirketten konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şu ifadeler yer alıyor: “Snipping Tool ile ilgili sorunu çözmek için klavyedeki Print Screen tuşuna basmak ve ekran görüntüsünü belgeye yapıştırmak gerekiyor. Kullanıcılar belgeyi Paint’e yapıştırıp diledikleri bölümü de kopyalayabilecek.”

Tarihi geçen sertifikanın Windows 11 S Mod’un ayarlar bölümündeki hesaplar sayfasını da etkilediği belirtiliyor. Snipping Tool ve S Mod sorunlarının ne zaman çözüleceği bilinmiyor. Şirketten yapılan açıklamada sorunların çözümü için çalışıldığı ifade edildi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER