Teknoloji

Windows 11’de Notepad ve Ekran Alıntısı Aracı için yenilikler yolda

windows 11 ekran alıntısı aracı

Microsoft, Windows 11 için Notepad ve Ekran Alıntısı Aracı uygulamalarına birkaç yeni özellik eklemeyi planlıyor. Bu yenilikler şu anda yalnızca Windows Insider Programında test ediliyor, ancak yakında tüm kullanıcılar için erişilebilir olacak.

Notepad, yıllardır neredeyse aynı arayüze sahipti. Ancak yakın zamanda, Microsoft bu uygulamaya otomatik kayıt özelliği eklemeyi planlıyor. Artık bir metin dosyasını değiştirdikten sonra programı kapattığınızda, her bir dosya için “değişiklikleri kaydetmek istiyor musunuz?” diye sormayacak. Otomatik kayıt sayesinde, kullanıcılar programı kapattıklarında kaldıkları yerden devam edebilecekler.

Windows 11’in yeni Notepad özellikleri

Notepad’de açık olan tüm sekmeler ve bu sekmelerde yapılan değişiklikler otomatik olarak kaydedilecek. Fakat bu, var olan dosyalarınızı etkilemeyecek. Kullanıcılar, bir sekmeyi kapattıklarında dosyadaki değişiklikleri kaydetmeyi veya silmeyi seçebilecekler.

Aynı blog yazısında, Windows’un Snipping Tool uygulamasının da ekran kaydı yapabilen daha iyi bir arayüze kavuşacağı belirtildi. Yeni bir klavye kısayolu ve varsayılan ses kaynağı seçeneği ile birlikte, artık mikrofon girişini de bilgisayar sesiyle birlikte kaydedebileceksiniz.

Bu özellikler, şu an için Windows Insider Programı’nın Canary ve Dev kanallarında test ediliyor. Eğer isterseniz, bu kanallara katılarak yeni özellikleri şimdiden deneyebilirsiniz. Ya da büyük hataların giderilmesini bekleyip, ana Windows güncelleme kanalına geldiğinde bu özellikleri kullanabilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER