Teknoloji

Windows 11, kapsamlı Moment 4 güncellemesi ile yepyeni özelliklere kavuştu

windows 11

Yazılım devi Microsoft, özellikle masaüstündeki tek sistemler için geliştirmeler yapmaya devam ediyor. Kullanıcıların uzun bir bekleyişin ardından Windows 11 için en kapsamlı güncelleme olan “Moment 4”, genel kullanım için yayınlandı.

Moment 4 güncellemesi ile birlikte Windows 11’e dahil olan yenilikler neler? Bu güncelleme, performans artırıcı özellikler ve kullanımı kolaylaştıran değişiklikler içeriyor. Bu değişiklikler arasında Copilot ve yeniden tasarlanmış Dosya Gezgini gibi yenilikler göze çarpıyor.

Copilot, yapay zeka destekli bir özellik olarak işletim sistemine bir kenar çubuğu şeklinde ekleniyor. Otomatik olarak sorularınıza yanıt verme, uygulamaları başlatma ve bilgisayar ayarlarını yönetme gibi işlevlere sahip.

Dosya Gezgini, kullanıcıların dosyalarını daha etkili bir şekilde yönetmelerine yardımcı olmak için genişletildi. RAR, TAR, TZST, TGZ ve TXZ gibi döküman türleri dahil daha fazla türü destekler hale geldi.

Windows 11 Moment 4, kullanıcı deneyimini geliştiriyor

Moment 4 güncellemesi, ayrıca yeni güvenlik özellikleri de içeriyor. Passkey ve Windows Hello aracılığıyla, kullanıcılar şifresiz erişim sağlama olanağına kavuşuyorlar. İyileştirilmiş görev çubuğu, yeni bir ses kontrol kaydırıcısı ve Windows Backup uygulaması da bu güncelleme ile birlikte geldi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER